Publicado 30/12/2019 14:04CET

Noguera diu que l'inici del tancament d'Es Murterar és un "pas necessari" per "emprendre la transició energtica"

Primera taula de la nova Executiva de Més per Mallorca, liderada per Antoni Noguera
Primera taula de la nova Executiva de Més per Mallorca, liderada per Antoni Noguera - MÉS PER MALLORCA

PALMA DE MALLORCA, 30 Dic. (EUROPA PRESS) -

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha considerat aquest dilluns que el tancament de les dues unitats més contaminants de la central trmica d'Es Murterar és un "pas necessari" per "emprendre la transició energtica". "Solament les accions valentes i decidides ens permetran fer front a la crisi climtica", ha afegit.

En la mateixa línia, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assegurat que, amb aquest inici de la descarbonització de Balears, es posa de manifest que "no solament s'impulsen lleis pioneres sobre el paper, sinó que se segueix endavant amb la seva aplicació".

"Queda demostrat que l'aplicació de normatives com la de Canvi Climtic i Transició Energtica no és solament que sigui possible sinó imprescindible, tant a nivell mediambiental com social", ha assegurat el conseller.

Cal recordar que, segons han explicat des de la Conselleria de Transició Energtica i Sectors Productius, el tancament es realitza sobre la base de l'acord adquirit entre el Govern, el Govern central i Endesa, al febrer de 2019.

La Conselleria ha recordat que aquest procés ha de culminar abans de 2050, quan l'energia produda en la comunitat autnoma sigui cent per cent neta, segons estableix la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climtic i transició energtica.

Para leer más