El nou Centre de Patrimoni Arqueològic de Son Fornés desenvoluparà les línies d'investigació del Museu

Presentació del projecte de nou centre de so Fornés
CAIB
Publicado 11/1/2019 20:40:56CET

PALMA DE MALLORCA, 11 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Centre d'Investigació i Documentació del Patrimoni Arqueològic de Son Fornés, projecte finançat amb 1,6 milions d'euros de l'impost de turisme sostenible, continuarà desenvolupant les línies d'actuació del Museu Arqueològic de Son Fornés.

El Govern i l'Ajuntament de Montuïri han presentat aquest divendres el centre, que també compta amb la participació de Fundatur.

A l'acte han assistit la consellera de Cultura, Participació, i Esports, Fanny Tur; l'alcalde de Montuïri, Joan Verger; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el patró de Fundatur, José Francisco Conrado de Vilallonga; la directora del Museu de Son Fornés, Cristina Rihuete; i l'arquitecte responsable del projecte, Durval Dias.

Segons la Conselleria, el jaciment arqueològic de Son Fornés compta amb una trajectòria de més de 40 anys d'investigacions i és un dels jaciments més importants de Balears.

El nou centre integrarà àrees d'investigació i línies pedagògiques. Així mateix es rehabilitaran les cases de la possessió de Son Fornés.

Durant la presentació, Fanny Tur ha ressaltat que "Son Fornés és exemple de cultura talaiòtica que uneix Mallorca amb Menorca".

Contador