Publicado 10/09/2019 18:45CET

El Parlament rebutja una Proposició del PP per a la construcció "d'un mínim" de 8.000 VPO

El portaveu del Grup Parlamentari Popular, Antoni Costa, en una intervenció en el primer ple de la legislatura.
El portaveu del Grup Parlamentari Popular, Antoni Costa, en una intervenció en el primer ple de la legislatura. - PARLAMENT ILLES BALEARS

   PALMA DE MALLORCA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

   El Parlament balear ha rebutjat aquest dimarts una Proposició No de Llei (PNL) sobre habitatge presentat pel Grup Parlamentari Popular, en la qual s'instava el Govern a impulsar la construcció "d'un mínim" de 8.000 habitatges protegits (VPO) i a implantar un 4% en l'Impost de Transmissions Patrimonials, entre altres temes.

   La PNL, que a més contenia "instar les forces polítiques amb representació parlamentria" a modificar les normes contra l'ocupació illegal, ha comptat amb esmenes de la formació El PI i Cs.

   En concret, el Grup Parlamentari El PI ha presentat tres esmenes de modificació a la iniciativa, les quals han estat defensades des de la tribuna pel diputat Josep Meli; dues han estat acceptades amb transaccions pel Grup Popular i incorporades a la iniciativa per a la votació final.

   També, el Grup Parlamentari Ciutadans, amb la intervenció del diputat Marc Pérez-Ribas, ha presentat altres dues esmenes les quals no han estat acceptades pel PP.

   Les votacions s'han dut a terme per cadascuna dels punts de la PNL --un total de vuit-- i finalment ha estat rebutjada.

   Des dels partits que han votat en contra han apuntat que la proposta 'popular' responia a "afavorir els interessos de constructors" i no tenia en compte a "famílies monoparentals" o "l'inters general".

UNA PROPOSICIÓ DE CS, ANULLADA PER ESCRIT

   Finalment, pel que fa al debat de la segona Proposició no de Llei prevista per al seu debat al tercer punt de l'ordre del dia, presentada pel Grup Parlamentari Ciutadans, ha estat retirada mitjanant escrit.

   En concret, la PNL de Ciutadans sollicitava que l'hemicicle condemnés la difusió i "neteja d'imatge de persones que han estat condemnades per pertinena a grup terrorista" en relació a una entrevista a Arnaldo Otegi realitzada el 26 de juny per Radiotelevisió Espanyola al programa 'La Noche en 24h'.

Para leer más