Passar la ITV a Mallorca costarà un 25% menys a partir del proper any

Publicado 3/10/2019 12:10:00CET
El conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell, Iván Sevillano, en declaracions als mitjans
El conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell, Iván Sevillano, en declaracions als mitjans - EUROPA PRESS

El Consell preveu establir un temps mitjà de cita prèvia de 13 dies

PALMA DE MALLORCA, 3 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous en Comissió Informativa ser el "gestor directe" del servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) amb l'adjudicació del nou contracte que acaba el 31 de desembre i, entre altres aspectes, preveu reduir en un 25 per cent el cost de cada inspecció i establir un temps mitjà de cita prèvia de 13 dies.

En declaracions als mitjans, el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell, Iván Sevillano, ha concretat que el nou contracte, en vigència a partir de l'1 de gener, tindrà un cost aproximat de 10 milions a l'any --depenent del nombre d'inspeccions-- i ha afegit que es venia d'un "molt antic i obsolet" que "no donava capacitat a la institució" per poder millorar el servei.

Més concretament, pel que fa a la disminució del preu, que ha d'elevar-se al proper ple, Sevillano ha justificat que "no és que l'empresa gestionés malament", sinó que "podrien fer-se certes coses millor" i, en aquest sentit, ha considerat que "obtenien un guany que no es correspon amb la realitat actual".

"L'empresa seguirà tenint un rendiment econòmic positiu, com no pot ser d'una altra forma, però potser el que tenia fins ara era certament elevat. Ho podem aprofitar i aplicar la despesa en favor de la ciutadania", ha explicat el conseller.

Així mateix, ha informat que els 10 milions anuals del contracte són estimatius, ja que es pagarà en funció de les inspeccions realitzades, "que és el lògic i coherent", i s'eliminarà la part fixa que "augmentava significativament el cost".

"EL 2020 HAURÀ DE REDUIR-SE EL TEMPS D'ESPERA DE FORMA DRÀSTICA"

En relació al temps mitjà de cita prèvia, el Consell ha previst que s'estableixi en 13 dies, si bé Sevillano ha reconegut que el mateix 1 de gener "serà impossible", per la qual cosa des de la institució "preveuen un període de transició per arribar al temps estipulat".

"A partir de el 1 de gener de 2020 l'empresa haurà de començar a reduir el temps d'espera de forma dràstica i mentre els terminis siguin raonables, el Consell actuarà en coherència. No podria aventurar-me a donar una xifra de quan s'arribarà als 13 dies però no és qüestió d'anys, sinó de mesos", ha explicat.

D'altra banda, Sevillano ha sostingut que la institució insular també inclourà clàusules socials i mediambientals amb la contractació en centres d'ocupació especial i el foment de l'energia solar i tèrmica.

En aquest sentit, Sevillano ha avançat que el Consell tindrà la capacitat de "penalitzar" i "sancionar" l'empresa si no compleixen amb els requisits i les previsions estipulades en el nou contracte d'adjudicació, que té una durada de dos anys prorrogables.

Pel que fa als llocs de treball, el conseller ha explicat que està prevista la contractació de 21 treballadors nous i ha assegurat la continuïtat dels existents que, de fet, havien de ser subrogats amb la nova empresa adjudicatària, en el cas que fos diferent, però igualment segueix sent la mateixa.

Preguntat pel parc d'ITV de Calvià, Sevillano ha dit que el Departament "ja ha començat amb l'elaboració dels estudis previs" i, "quan es pugui", s'obrirà el procés de licitació. Pel que fa a temps, el període de dos anys "és la data més conservadora".

Contador

Para leer más