Actualizado 30/09/2008 20:12 CET

Pimeco es reuneix amb Cerdó per abordar els problemes de neteja detectats pels comerciants de Palma

PALMA DE MALLORCA, 30 de setembre (EUROPA PRESS)

El president de Pimeco, Pere Ferrer, i la vicepresidenta, Carolina Domingo, de la junta directiva de PIMECO, es van reunir avui amb la regidora de l'Ajuntament de Palma i presidenta de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya), Cristina Cerdó, i al director de Medi Ambient d' EMAYA, German Chacartegui, amb l'objectiu de traslladar els problemes que observen els comerciants de Palma en relació amb la neteja als carrers de la capital balear.

Mitjançant comunicat, l'entitat ha afirmat que la proliferació de graffitis, la saturació dels contenidors destinats a cartrons, així com les carències de serveis de neteja amb aigua, van ser alguns dels problemes que van apuntar els comerciants de Via Sindicat, Aragó La Soledat, Avinguda l'Argentina, Blanquerna, Mercat de Pere Garau, Nuredunna i el Passeig del Born.

Al seu torn, els comerciants van criticar les conductes incíviques i van defensar que l'Ajuntament vetlli pel compliment de les ordenances municipals vigents en matèria de neteja.

Després de l'exposició de les reivindicacions per part dels empresaris, Cerdó va explicar la tasca que ha desenvolupat Emaya des que es va posar al capdavant d'aquesta empresa pública. Sobre aquesta qüestió, va indicar que en aquest últim any s'ha procedit a fer una auditoria per conèixer la realitat i les necessitats existents, amb el propòsit d 'emprendre un Pla d'Impuls a la Neteja.

Així, la patronal del comerç de Mallorca va considerar que aquesta reunió amb la presidenta d'Emaya va ser "positiva" i la va interpretar com una prova del seu interès per conèixer les inquietuds dels empresaris del petit comerç i millorar, així, els serveis de neteja a Palma.

Sobre aquesta qüestió, la nota va remarcar que a la reunió es va acordar, per les dues parts, mantenir encontres] diaris, en els que participin les associacions de Palma adherides a Pimeco, amb la finalitat de valorar l'evolució dels problemes que es van tractar durant aquesta primera sessió.