El Pla de Desenvolupament Rural incrementarà el seu pressupost fins als 155 milions amb l'impost turístic

El Pla de Desenvolupament Rural incrementarà el seu pressupost fins als 155 milions amb l'impost turístic
CAIB
Publicado 15/5/2019 17:21:30CET

   FORMENTERA, 15 Maig (EUROPA PRESS) -

   L'illa de Formentera ha acollit aquest dimecres la reunió anual del Comitè de Seguiment del Pla de Desenvolupament Rural 2014-2020, presidit pel director general d'Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard. El Pla incrementarà el seu pressupost fins als 155 milions d'euros amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible.

   En la trobada, segons ha informat el Govern, s'ha proposat aquesta modificació. Aquesta xifra, segons ha indicat Ginard, podria arribar als 167 milions el 2020. En la reunió s'han destacat també les "fites" aconseguides el 2018, com el pagament de més de 47 milions d'euros en ajudes als agricultors i que arribaran fins als 72 milions a finals de 2019.

   Formentera ha estat la seu per primera vegada d'aquesta reunió anual, en la qual han participat unes 40 persones en representació de la Comissió Europea; del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació; del Govern i del Consell de Formentera i del sector agrari.

   La decisió de descentralitzar aquestes reunions, que s'havien celebrat sempre a Mallorca, es va prendre a inicis de legislatura com una manera de visibilitzar, davant el Ministeri i la CE, els diferents impactes de la insularitat en el sector primari a Balears.

   La compensació a l'efecte de la insularitat és, precisament, la principal reivindicació de Balears en les negociacions de la nova Política Agrària Comuna (PAC) 2021-2027. El ministre en funcions d'Agricultura, Luis Planas, ja s'ha mostrat d'acord amb la visió balear sobre aquest assumpte, segons ha destacat el Govern.

   Per la seva banda, el conseller de Presidència de Formentera, Bartomeu Escandell, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que la reunió s'hagi celebrat a Formentera i ha destacat que projectes "molt importants" per al sector primari de l'Illa han rebut el suport d'aquest Pla.

   "Des de fa anys Formentera està apostant molt fort per la revitalització del sector primari i les ajudes del PDR han contribuït de manera fonamental", ha assenyalat.

   Les ajudes a joves agricultors, a la Cooperativa del Camp, a la restauració de parets de pedra seca, a l'engegada de la bassa de reg o per a la recollida porta a porta de matèria orgànica per a compostatge, han estat alguns dels projectes que han rebut el suport dels fons Leader de la Unió Europea, ha conclòs el Govern.

Contador