Una placa recorda des d'aquest divendres les figures de Josep Maria Llompart i Encarnació Viñas

Representants de l'àrea de Cultura de Cort davant la casa de JM Llompart
AJUNTAMENT DE PALMA
Publicado 11/1/2019 14:42:05CET

   Aquest gest tanca l''Any Llompart', en el 25è aniversari de la mort del poeta

   PALMA DE MALLORCA, 11 Gen. (EUROPA PRESS) -

   Cort ha commemorat aquest divendres amb una placa a l'escriptor Josep Maria Llompart i a la seva dona, Encarnació Viñas, a la casa on va viure la parella, en el número 18 del carrer Llorenç Riber, al barri de Pedro Garau. Amb aquest gest s'ha posat fi a l''Any Llompart', una sèrie d'actuacions del consistori per commemorar el 25 aniversari de la mort del poeta.

   Segons ha informat Cort en un comunicat, la casa va ser en el seu moment "un punt de trobada del món de la cultura i la intel.lectualitat local durant molts anys".

   El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha explicat que la commemoració a Llompart ha tingut lloc "perquè el seu nom quedi una mica més vinculat" a la ciutat de Palma.

   També ha recordat a Encarnación Viñas, la seva dona, per ser "un referent al món de l'educació" per la seva "important tasca docent i de renovació". Segons Carrió, tots dos van ser "grans activistes de la vida cultural, intel·lectual i popular illenca en uns anys més que necessaris".

   D'altra banda, la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha recordat que Llompart i Viñas "van convertir aquest barri i Palma en capital literària".

   Durant l'acte, s'ha llegit el poema 'Hivern', del poemari 'Joc de l'Amor i les Estacions', de 1954. També ha intervingut la neboda de tots dos, Celia Riba, qui ha agraït a l'Ajuntament la col·locació de la placa. Segons ha expressat, "és un reconeixement merescut i un acte de justícia".

   En representació del col·lectiu 'Flipau amb Pere Garau', Pamela Forteza ha assegurat que "és un honor per a Pere Garau haver comptat amb veïns com Llompart i Viñas".

Contador