La plataforma contra la Directiva de retorn afirma que aquesta genera por en els immigrants de les illes

Actualizado: miércoles, 16 julio 2008 18:23

EIVISSA, 16 de Juliol (EUROPA PRESS)

La plataforma contra la Directiva de Retorn de Persones Estrangeres en Situació Irregular aprovada el passat 18 de Juny pel Parlament Europeu, que defineix com a "Directiva de la Vergonya", ha assegurat avui que aquesta mesura genera por entre els immigrants de l'illa per desenvolupar la seva vida laboral i personal.

Segons un dels portaveus, Pep Juárez, ja s'han adherit 22 entitats a la plataforma entre les quals es troben Metges del Món, drets humans de Mallorca, Veïns sense fronteres, el sindicat CGT, el sindicat d'estudiants de les illes i diferents associacions de ciutadans de països com Uruguai, Veneçuela o Al-Maghreb.

De fet, la plataforma va efectuar una manifestació a Palma aquest matí perquè siguin més les persones que s'adhereixin a la protesta per una directiva "preocupant perquè agredeix els principis d'humanitat i solidaritat efectiva".

Per a Juárez, aquesta normativa norma legitima i agreuja la situació de vulnerabilitat dels immigrants retinguts en els Centres d'Internament de Persones Estrangeres (CIES) a l'Estat Espanyol i a tot Europa que va qualificar "d'autèntiques Guantánamos en estat reduït".

A més va agregar, en declaracions a Europa Press, que la directiva és "no ja antidemocràtica sinó filofeixista" i va afirmar que "és un arma per produir por i generar submissió". Segons Juárez els immigrants han estat utilitzats com "mà d'obra esclavitzada" per rebaixar les pretensions i drets de la resta de professionals, alguna cosa que respon a l'actual model de globalització que "fabrica exclosos i privilegiats".

El portaveu també va matisar que "sembla mentida" que Europa aplic aquesta mesura obviant el dret a emigrar i va assegurar, finalment, que ara mateix a Espanya mentre s'expulsa a uns treballadors "es pretén que altres que facin més hores que un rellotge".