Actualizado 30/09/2008 20:04 CET

Ple.-Antich demana a Estaràs que sigui "més humil" i li diu que ella no pot donar exemple d'austeritat

Estaràs diu que el Govern "no s'ha estret el cinturó" i li reclama mesures "reals" contra la crisi

PALMA DE MALLORCA, 30 de setembre (EUROPA PRESS)-

El president del Govern balear, Francesc Antich, li va demanar avui a la portaveu del PP, Rosa Estarás, que sigui "més humil" i que no d'exemples d'austeritat ja que, li va recordar, ella era la vicepresidenta en el passat Govern, en què es van realitzar diverses gestions públiques que "no es van fer de la millor forma possible, com el Palma Arena o el Metro de Palma". "Per tant, no vingui a parlar de xavalla, quan hi ha feixos de bitllets que no es van gestionar bé", va afegir.

Així es va pronunciar Antich en resposta a una pregunta formulada per la líder del PP interessant-se per les mesures d'austeritat que pensa emprendre el Govern per afrontar la crisi econòmica.

"Estic convençut que el PP ve amb la idea d'ajudar, però no de donar lliçons, perquè vostè va ser la vicepresidenta d'un Govern que va crear el 65 % de les empreses públiques que ara hi ha vigents, és a dir, el que suposen gairebé 100 persones més", va remarcar el president.

DUPLICITAT DE CÀRRECS

En la seva intervenció, la portaveu popular va acusar el Govern "de no haver-se estret el cinturó", tenint en compte que, segons va dir, "no n'hi ha prou només que es congelin els sous", i alhora li va proposar mesures "reals" contra la crisi, entre les quals va esmentar la reducció del nombre de càrrecs dins el seu Executiu en un 20 %.

En aquest punt, li va recordar a Antich que en el seu Executiu hi ha 28 alts càrrecs més que en la passada legislatura, que suposen 10 milions d'euros més de despesa.

Segons va indicar Estaràs, a SFM existeixen gerents; un del Bloc i un sotagerent del PSIB i altres dos més al consorci pel Transport; del Bloc i del PSIB. "A IB-3 a més d'un director general d'UM, tenen un adjunt del PSOE i un altre del Bloc, perquè no es fien els uns dels altres", va dir.

Sobre les mesures concretes adoptades pel Govern, Antich va explicar "que s'està treballant en temes d'autoritat, on la idea és exercir la gestió dels diners públics amb el màxim control i responsabilitat, i a reduir el gest corrent". A més, va afegir que s'ha congelat el sou dels alts càrrecs i s'està treballant "per controlar més les empreses públiques".

Finalment, Antich va afirmar que estan intentant posar el màxim control perquè els diners públics de la comunitat s'utilitzin "el més eficaçment possible, i vagi cap als ciutadans i ciutadans". "Admetrem totes les idees que ens donin però, per favor, vinguin més humils", va postil·lar Antich.