Actualizado 20/05/2008 19:59 CET

Ple.-Buils destaca que les illes són un destí "innat" pels britànics i confia en una bona temporada alta

El Govern assenyala que està realitzant les gestions "oportunes" per estendre el descompte de resident als extracomunitaris

PALMA DE MALLORCA, 20 de maig (EUROPA PRESS)

El conseller de Turisme, Francesc Buils, va destacar avui que les Balears són actualment un destí "innat en la forma d'actuar" dels britànics, i alhora va assenyalar que les perspectives turístiques per aquesta temporada mantindran una tendència "moderadament optimista" a més d'uns "valors a l'alça" similars, segons va assenyalar, als registrats durant els mesos de temporada baixa.

Així ho va manifestar durant el ple del Parlament, on va recordar que aquesta valoració ja va ser expressada pel president de Triton Travel Group, Colin Heal, durant el seu congrés anual celebrat a Palma fa un mes, on va quedar patent, de la mateixa manera que en encontres mantinguts amb diferents touroperadors, que està canviant la forma de viatjar i les reserves cada vegada són més tardanes.

Tot i això, va incidir que, malgrat el "refredament econòmic i la crisi financera" que afecta a Europa, les vacances a Balears han deixat de ser "cosa que comprar o adquirir" i han passat a ser una "cosa innata", considerada per la societat britànica com un destí "refugi i pròxim", preferit davant els "grans viatges", com ja va avançar Heal.

D'altra banda, el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, va fer referència a l'extensió del descompte per a residents del 50 per cent a ciutadans extracomunitaris, i va afirmar sobre aquesta qüestió que el Govern és "sensible" a una demanda que "té present". En aquest sentit, va assenyalar que l'executiu està realitzant les gestions oportunes per l'ampliació d'aquesta bonificació.

Per a això, caldria modificar el Reial decret 1340/2007, d'11 d'octubre (que ja revisava el decret 1316/2001) i que regula la bonificació en les tarifes dels serveis regulars de transport aeri i marítim a Balears i Canàries, malgrat que exclou "un ampli col·lectiu que paga impostos i cotitza a la Seguretat Social, pel que haurien de tenir els mateixos drets", va agregar Vicens.

En aquest sentit, el diputat del Grup Mixt, Josep Mayans, va considerar "important" portar a terme un esforç econòmic i normatiu per possibilitar l'extensió del descompte al col·lectiu que ho reclama així com facilitar la seva integració.