Actualizado 20/05/2008 19:33 CET

ple.-El Govern soluciona les deficiències provocades amb la reconstrucció del Pont des Tren en l'anterior legislatura

PALMA DE MALLORCA, 20 de maig (EUROPA PRESS)

El Govern ha culminat diferents actuacions dirigides a solucionar les deficiències provocades durant la reconstrucció del Pont des Tren de Palma durant l'anterior legislatura del PP, infraestructura que va ser enderrocada el 5 de novembre del 2005 per permetre el soterrament de les vies del tren d'Inca. L'objectiu de l'executiu és "dignificar" la reconstrucció "feta dolenta" que es va portar a terme després de l'enderroc del pont.

Durant el ple del Parlament, el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, va assenyalar que algunes de les actuacions realitzades fins ara per corregir les "nombroses" deficiències han estat la substitució de la balustrada de marès, la instal·lació d'una barana metàl·lica per solucionar els problemes de seguretat i solucionar les fissures i despreniments que es van originar.

Altres de les accions portades a terme són el canvi del paviment per un altre de més adequat per fer front a l'estat "molt deficient" de la impermeabilitat i la col·locació de dos pilons per impedir el pas de vehicles pel pont, construcció del qual datava de 1914 de mans de l'arquitecte Gaspar Bennàssar.

Així ho va explicar el conseller en resposta a una pregunta formulada pel diputat socialista Francesc Dalmau, a qui va manifestar que la intenció del Govern és, mitjançant la solució de les deficiències, acabar amb un dels episodis "més greus i lamentables" relacionats amb la "pèrdua i agressió contra el patrimoni arquitectònic i històric de Palma".

Finalment, va recordar que després de la reconstrucció del Pont no van quedar més d'una dotzena de peces per preservar, i les deficiències trobades van comportar la constitució d'una Comissió de supervisió de les obres i reposició del pont amb representants i tècnics de la Conselleria de Mobilitat, Serveis Ferroviaris i l'Ajuntament de Palma.