20 de febrer de 2020
 

El PP exigeix "disculpes i explicacions" al Pacte per l'"ús partidista de la Justícia" en el cas 'Llicències'

Actualizado 3/6/2009 14:05:11 CET

PALMA DE MALLORCA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

El president del PP de Mallorca, Joan Rotger, va exigir avui "disculpes i explicacions" als partits PSIB, PSM-Entesa, EU-Els Verds per haver realitzat una "utilització política de la Justícia" en l'anomenat cas 'Llicències', quan van presentar una querella contra l'exalcaldessa de Felanitx, Catalina Soler , en què s'atribuïa a la popular haver endarrerit "maliciosament" entre 2004 i 2005 l'aprovació, pel Consell de Mallorca, d'una norma urbanística restrictiva per al creixement urbanístic del municipi mallorquí.

Rotger ha remarcat la seva "satisfacció" després de conèixer la interlocutòria dictada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Manacor i ha assenyalat que aquest posa de manifest la "fal·làcia i la falta de fonament" de les denúncies. Així, va posar èmfasi en l'"absoluta innocència" de l'ex edil del PP i que el mateix interlocutòria critica l'ús dels partits polítics de la Justícia.

El text assenyala, d'aquesta manera, que "les enrabiades entre partits polítics pretenen aplacar-se en seu judicial" i incideix en la "innecesitat" de continuar amb la instrucció ja que es considera que els fets denunciats "no són constitutius d'infracció penal".

Alhora, apunta que el "mer retard" en la presa de la decisions polítiques o l'adaptació de resolucions "no encertades o òrfenes d'adequat assessorament" són assumptes que deuen resoldre's a l'"àmbit estrictament polític" per evitar "querelles innecessàries".

MANIFESTACIÓ A FAVOR DEL BILINGÜISME

Preguntat per la seva presència en la manifestació de dissabte passat, Rotger ha assenyalat que va estar perquè no ha estat un acte "anticatalanista" sinó "a favor de la llibertat". Així, ha manifestat que els diferents populars presents en la concentració -alcaldes de Marratxí i de Calvià, José Ramón Bauzá i Carlos Delgado, respectivament; o el portaveu Carles Simarro- ho van fer per defensar la "llibertat i el bilingüisme".

L'acte, que es va desenvolupar als carrers del centre de Palma, ha estat convocat pel Cercle Balear i entre d'altres coses demanava la derogació de la Llei de Normalització Lingüística i la llibertat lingüística en l'educació. El president del Cercle informà avui en un comunicat que ha registrat formalment les sol·licituds per mantenir una reunió amb el president del Govern, Francesc Antich, i la consellera d'Educació, Barbara Galmés, per proposar-los "solucions" a l'actual situació d'"imposició" del català.