Actualizado 30/12/2010 19:31 CET

El PP de Sa Pobla demana dimitir a l'alcalde per cedir un local per a un acte d'una condemnada per col·laborar amb ETA

PALMA DE MALLORCA, 30 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Partit Popular de Sa Pobla presentarà una moció al ple del pròxim 3 de gener, en la qual demanarà la dimissió de l'alcalde del municipi, Joan Comes, per cedir un local públic per a la celebració d'un acte en el qual participava una activista condemnada per col·laborar amb ETA. Alhora, sol·licitarà aquest dijous a la Delegació del Govern si amb l'esmentada acció, s'ha constituït algun tipus de delicte.

En un comunicat, el PP ha assegurat que el primer edil tenia coneixement "previ" que l'activista d'ETA, Laura Riera, i condemnada a nou anys de presó per col·laborar amb la banda terrorista, participava a la taula rodona i, malgrat això, va permetre que l'acte tingués lloc en un local pública en comptes de suspendre'l.

Així doncs, el portaveu municipal del PP, Biel Serra, ha considerat "intolerable" que un esdeveniment d'aquest tipus consti en el programa municipal de 'Festes de Nadal i Cap d'Any' i, al mateix temps, ha acusat a Comes de ser "el rei del paripé, ja que es fa l'ofès amb l'associació que organitzava l'acte i no és capaç de suspendre'l quan té coneixement de l'envergadura del mateix unes hores abans de celebrar-se".

Serra ha censurat que l'alcalde actuï "per omissió" davant de la gravetat dels fets i ha assegurat que és "encara més greu" quan en declaracions als mitjans de comunicació diu que "si hagués conegut el currículum de la condemnada als millor no hauria permès l'acte", en lloc de dir "rotundament" que no l'hauria permès. Segons el portaveu 'popular', això demostra la manipulació i la veritat darrere de la qual l'alcalde s'amaga.

A més, ha criticat que el consistori de Sa Pobla es desvinculi de la celebració d'aquest acte en un local públic quan constava en el programa i, també, es tenia coneixement de la identitat dels seus participants unes hores abans de la seva celebració.

Alhora, el PP ha titllat d'"insultant" la falta de llibertat que es demostra quan no deixen entrar als mitjans de comunicació als locals públics en actes anunciats en el programa de festes, la qual cosa ha considerat "un atemptat contra la llibertat d'expressió".

En el mateix ple, la formació 'popular' presentarà un manifest per rebutjar qualsevol mena de terrorisme en qualsevol de les seves manifestacions, ha conclòs el comunicat.