Preveuen la creació d'una Conferència de Responsables Autonòmics d'Universitat

Responsables d'educació de tretze comunitats
CAIB
Publicado 4/4/2019 16:49:08CET

   La Conferència suposaria la creació d'un grup de treball permanent per a la gestió de la política universitària de forma conjunta en les diferents autonomies

   PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Els representants universitaris de tretze comunitats autònomes s'han plantejat --durant el transcurs d'unes jornades de treball dutes a terme aquest dijous i divendres a Palma-- la creació de la Conferència de Responsables Autonòmics d'Universitat (CRAU) amb l'objectiu de presentar "postures de consens" entre les diferents autonomies de forma periòdica.

   Així ho ha explicat el secretari general d'Universitats del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, José Manuel Pingarrón, a Europa Press, que ha afegit que la Conferència seria una "interlocució molt vàlida" entre les comunitats a l'hora d'afrontar la gestió de la Universitat "sobre la base de les necessitats de la societat".

   Per la seva banda, el director general de Política Universitària del Govern, Juan José Montaño, ha explicat que si bé la Conferència no tindria "entitat jurídica", seria una cosa similar a les Conferències de Degans que es duen a terme actualment al territori espanyol. A més, ha explicat que aquesta Conferència podria ser "el germen" d'una bona relació entre responsables de política universitària.

L'ACCÉS I EL FINANÇAMENT, ENTRE ALTRES TEMES DE LES JORNADES

    Entre els altres temes que es tractaran a les jornades es troben les proves d'accés a la Universitat, la Política de beques o el model de finançament.

   També es treballarà per redactar el projecte de Reial decret per establir l'estatut del personal docent i investigador i la internacionalització de les universitats, a més d'altres temes d'interès en matèria d'universitats.

    En aquest sentit, Pingarrón ha destacat que el finançament del sistema universitari podria estar subjecte a canvis sobre la base de la "eficàcia" de cada universitat. En concret, Pingarrón ha explicat que la taxa d'abandó o els 'papers' --publicacions científiques en revistes especialitzades internacionals-- podrien utilitzar-se com a indicadors d'aquesta "eficàcia" universitària.

   Actualment, els responsables d'universitat de les diferents comunitats autònomes tracten aquests temes a través de grups de treball específics que organitzen ells mateixos o el propi Ministeri, en aquest últim cas, amb la participació de representants ministerials i de les universitats.

   En les jornades participen les comunitats d'Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Galícia, Madrid, Navarra, País Basc i València.

Contador