Publicado 29/03/2019 13:35CET

El Programa Anual d'Estadística de l'Ibestat disposa de 254 operacions amb 17 de nova incorporació

8M.- Consellers i alts crrecs del Govern que participin en el 8M donessin el se
EUROPA PRESS - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 29 mar� (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern ha aprovat el Programa Anual d'Estadística de 2019, que desenvolupa el Pla d'Estadística de Balears 2018-2021, amb un total de 254 operacions, 17 de les quals són de nova incorporació respecte del Programa de 2018.

   Segons ha informat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa, com a element més significatiu d'aquest programa cal destacar la incorporació del Consell Insular de Formentera, com a unitat productora dins del sistema estadístic autonmic.

   D'entre les operacions més rellevants que l'Institut d'Estadística de Balears (Ibestat) realitzar cal esmentar l'elaboració del Marc poblacional de Balears, del que s'obtindr informació sectorial amb base demogrfica.

   També s'activaran les operacions referents a la comptabilitat anual i trimestral de Balears, que permetran realitzar un seguiment detallat de l'evolució econmica de la comunitat autnoma.

   Una altra operació que mereix especial atenció és la de l'Explica satllit del turisme (CST), a partir de les dades del Marco input output que s'ha confeccionat recentment. Aquesta operació és una reivindicació histrica del sector i es realitzar conjuntament amb l'Agncia d'Estratgia Turística de Balears.

NOVES OPERACIONS

   El Govern vol potenciar el paper de les estadístiques públiques autonmiques com a mecanisme d'impuls del principi de transparncia. L'objectiu principal és garantir que la ciutadania, les empreses i les administracions públiques comptin amb una informació estadística amb més nivell de qualitat des del punt de vista del territori, i incrementar el nombre de variables rellevants per a la realitat balear.

   D'altra banda, les noves operacions que s'incorporen són la contractació de l'Administració de la Comunitat Autnoma, una enquesta de consum d'aigua, energia i generació de residus en establiments turístics, accidents del transport de mercaderies perilloses, o episodis d'inundació o incidents relacionats, entre uns altres.

Lo más leído

 1. 1

  Detenido el sospechoso de arrojar ácido a dos jóvenes en Cártama (Málaga), una de ellas su exnovia

 2. 2

  Andalucía cierra movilidad entre provincias, limita reuniones a 4 personas y cierra comercios y hostelería a 18 horas

 3. 3

  CyL adelanta el toque de queda a las 20.00 horas y cierra perimetralmente todas las provincias

 4. 4

  ¿A qué hora se estrena Bruja Escarlata y Vision (WandaVision) en Disney+?

 5. 5

  6 nuevas zonas de salud y 5 nuevas localidades, restringidas desde el lunes