PSIB, MÉS per Mallorca i Podem defensaran una PNL en el proper ple per instar el Govern a regular l'eutanàsia

Publicado 4/12/2019 16:41:10CET
La portaveu del  Grup Parlamentari Socialista en el Parlament balear, Silvia Cano.
La portaveu del Grup Parlamentari Socialista en el Parlament balear, Silvia Cano. - PSIB-PSOE

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

Els grups parlamentaris de PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem a Balears defensaran, durant el ple del Parlament del proper dimarts, una PNL conjunta per instar el Govern a desenvolupar una Llei estatal que reguli l'eutanàsia i que permeti "la mort digna".

Així ho han indicat els representants de les tres formacions en una roda de premsa en el Parlament, després de la celebració de la junta de portaveu.

Per la seva banda, la portaveu del PSIB al Parlament, Silvia Cano, ha explicat que aquesta iniciativa parlamentària té l'objectiu d'instar l'Estat a "garantir la llibertat i l'autonomia de les persones" a l'hora de morir, mitjançant "els mitjans i la seguretat jurídica necessaris".

A més, Cano ha argumentat, també, que és necessari diferenciar les cures pal·liatives del dret a l'eutanàsia i a la mort digna.

Per la seva banda, la portaveu adjunta d'Unides Podem al Parlament, Eperança Sans, ha lamentat que l'eutanàsia encara no estigui regulada a Espanya i ha recordat que Podem ja va presentar una iniciativa en aquest sentit al Congrés, que va ser rebutjada, entre altres, pel Partit Popular.

MÉS PER MENORCA INSTARÀ AL GOVERN A INCREMENTAR EL CONTROL DE LA QUALITAT DE L'AIRE

D'altra banda, la formació de MÉS per Menorca presentarà, durant el ple del proper dimarts, una PNL per instar el Govern a incrementar les estacions de control de la qualitat de l'aire de Balears.

A més, el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, ha detallat que la iniciativa també instarà l'Executiu autonòmic a incrementar les partícules que s'analitzen en les estacions de control, d'acord a les normes europees.

Així mateix, aquesta PNL també demanarà al Govern que millori el sistema d'informació a la ciutadania respecte a les dades de l'aire de les Illes, perquè els balears puguin consultar els nivells de contaminació.

Contador

Para leer más