Actualizado 22/7/2010 14:13:35 +00:00 CET

El PSOE diu que les inversions de Foment "es mantenen intactes" a Balears i destaca el seu caràcter "estratègic"

MADRID, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

El diputat nacional del PSOE per les Balears José Manuel Bar ha celebrat aquest dimecres la determinació del Ministeri de Foment de "mantenir intactes les inversions" previstes en la comunitat amb la seva determinació de mantenir els contractes d'obra nova, el que revela "el caràcter estratègic" dels projectes a desplegar a les illes.

En declaracions a Europa Press, Bar també ha subratllat les "enormes inversions" en ports i aeroports que seguiran desplegant-se a Balears --tenint en compte que aquests dos camps no patiran retallades--, units a les partides en matèria de conveni de carreteres i ferrocarril.

"El principal en aquest context d'enormes dificultats pressupostària i d'urgent necessitat de reducció de dèficit públic és que, tot i això, a Balears es mantenen intactes les inversions previstes", ha apuntat el diputat socialista, qui ha recordat les 22 obres per més d'un milió d'euros que no van a ser rescindides dins del pla d'ajust plantejat per Foment.

A més, Bar ha ressaltat les "fructuoses converses" entre les institucions autonòmiques amb Foment i revela la concepció del Govern de "prendre en compte el caràcter estratègic que tenen les inversions per a la comunitat, donada la realitat insular i la importància per a l'activitat turística al referir-se a infraestructura de transport".

D'altra banda, el diputat del PSOE també ha assegurat que, amb la decisió de no rescindir contractes, l'Executiu central també ha tingut en compte "l'enorme dèficit d'inversió" del qual "ha estat víctima Balears" per part dels governs del PP, de manera que "se'n va saldant aquest deute històric" de Les balears per part de la gestió socialista de l'administració central.

Sobre una possible repercussió a Balears de demora dels projectes d'inversió, Bar ha explicat que aquesta qüestió s'haurà de tractar el setembre en el marc de la fixació dels pressupostos generals, tot i que ha assegurat que "en principi no hi ha previsió que afecti a terminis d'execució de les obres".

Lo más leído

 1. 1

  Detenida en Jaén una menor acusada de dar una paliza a otra mientras todo era grabado y difundido por redes

 2. 2

  Emmy 2020: Lista completa de ganadores

 3. 3

  Sánchez y Ayuso escenifican "unidad" para frenar la pandemia en Madrid, y pactan más cooperación, sin "jerarquías"

 4. 4

  El 'sí' a la reducción del número de parlamentarios en Italia se impone con casi el 70%

 5. 5

  Alejandro Sanz presume de las mujeres de su vida en el Festival de Cine de San Sebastián