Publicades les noves ajudes per subvencionar accions contra les violències masclistes en entitats de les Illes

Publicades les noves ajudes per subvencionar accions contra les violències masclistes en entitats de les Illes
CAIB
Publicado 17/4/2019 13:59:16CET

   PALMA DE MALLORCA, 17 Abr. (EUROPA PRESS) -

   L'Institut Balear de la Dona (IBDona) i representants de la Federació d'entitats locals de les Illes (Felib) s'han reunit per explicar els detalls de les noves ajudes per subvencionar a entitats accions de foment de la igualtat i contra les violències masclistes, que des de dissabte passat estan publicades en el Butlletí Oficial de Balears (BOE).

   En un comunicat emès per presidència, s'ha informat que els ajuntaments, agrupacions d'ajuntaments i mancomunitats tenen fins al 31 de maig de 2019 per sol·licitar-les.

   En termes més concrets, les accions que poden rebre les ajudes poden ser programes i actuacions dirigits a radicar la violència contra les dones, campanyes de prevenció, sensibilització i promoció, i projectes d'investigació, estudis, publicacions i altres treballs tècnics enfocats a l'abordatge del tràfic de dones amb finalitats d'explotació sexual.

   Aquestes ajudes són de caràcter plurianual, per als anys 2019 i 2020, i són finançades amb l'aportació del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, pel qual es destinaran 2,2 milions d'euros, repartits en aquests dos anys.

   Depenent de la modalitat de la subvenció, podran accedir tots els ajuntaments i mancomunitats, aquells que disposin de taula de coordinació i prevenció contra les violències masclistes, o ben els que disposin d'espais de coordinació en l'abordatge de la prostitució i la lluita contra el trànsit de dones fins a d'explotació sexual.

   Les sol·licituds es resoldran per ordre d'entrada fins a esgotar el crèdit disponible i l'import màxim subvencionable és del 80 per cent del projecte.

Contador