Publicado 29/03/2019 13:28CET

Renoven la col·laboració amb els Consells per aplicar mesures no privatives de llibertat a joves infractors

Consell.- Serveis Socials destina 520.000 euros a la segona fase de reforma de
MÉS PER MALLORCA - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 29 mar� (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern ha autoritzat la formalització de convenis de collaboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i els Consells insulars per a l'execució de les mesures judicials no privatives de llibertat imposades a menors o joves infractors de les diferents illes.

   Segons ha explicat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa, el cas de Menorca i Eivissa suposa la renovació de convenis anteriors, mentre que amb el Consell Insular de Formentera ser la primera vegada que es signa.

   El Govern destinar un total de 8.500 euros --4.000 euros pel Consell Insular de Menorca, 3.500 euros pel Consell Insular d'Eivissa i 1.000 euros pel Consell Insular de Formentera-- a finanar programes i tallers educatius dirigits a joves o menors als que s'ha imposat una mesura judicial alternativa a l'internament, com les prestacions en benefici de la comunitat, tasques socioeducatives, el tractament teraputic de deshabituació del consum de substncies i la reparació extrajudicial del dany.

   Altres mesures judicials no privatives de llibertat imposades als joves o menors infractors poden ser l'assistncia a un centre de dia, la permanncia de cap de setmana, la llibertat vigilada o la convivncia amb una altra persona, família o grup educatiu.

   Amb la formalització d'aquests convenis es facilita l'accés dels joves o menors infractors a programes i tallers específics en matria de resolució de conflictes, prevenció del consum de drogues, orientació laboral o educació afectiva i sexual. En aquest sentit, est previst realitzar fins a quatre tallers educatius, amb cinc sessions per taller, en cadascuna d'aquestes rees.

   L'experincia demostra que determinats programes, tallers educatius i serveis i recursos socials que són objecte d'aquesta collaboració solen tenir efectes molt positius com a generadors d'un procés de reflexió crítica dels menors o joves davant la seva conducta i perqu assumeixin el compromís de respecte dels béns jurídics aliens.

   En el cas de Mallorca, els programes, tallers i recursos socials per garantir el compliment de mesures judicials no privatives de llibertat són gestionats pels serveis de menors de la Direcció general de Menors i Famílies de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

Lo más leído

 1. 1

  La reacción de Francisco Rivera a los insultos de "chulo" y "prepotente" por parte de Isabel Pantoja

 2. 2

  Disney+ retira Peter Pan, Dumbo o El libro de la selva de su catálogo infantil por racistas

 3. 3

  Darias será la nueva ministra de Sanidad, en sustitución de Illa, e Iceta entra en el Gobierno en Política Territorial

 4. 4

  ¿La COVID-19 se transmite a través de los alimentos?

 5. 5

  El Congreso tramita, con el rechazo de Vox y PP, la petición para investigar si hay ultras en el Ejército