Saura donarà suport a la candidatura de Marisol Ramírez al Congrés dels Diputats per EU/Els Verds

Actualizado 4/2/2008 19:45:10 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Feb. (EUROPA PRESS) -

El coordinador d'Iniciativa per Catalunya Verds i conseller d'Interior i de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, Joan Saura, ha assegurat avui que donarà suport a la candidatura de Marisol Ramírez al Congrés dels Diputats per Esquerra Unida/Els Verds.

En concret, han estat presents a l'acte el coordinador d'IC-V i conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Saura, la candidata d'EU/Els Verds al Congrés, Marisol Ramírez, la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, i el portaveu d'EU/Els Verds, Miquel Àngel Llauger.

Així, Ramírez defensà que la candidatura d'EU/Els Verds és "el mirall" d'ICV-EUiA. "Conjuntament defensem l'espai vermell, verd i feminista, i apostem des de les experiències concretes de govern a Catalunya i Balears per un Govern d'esquerres a l'Estat espanyol, amb la nostra participació activa", assegurà.

Segons la coalició, EU/Els Verds es presenta a les eleccions com "l'esquerra útil, que ha fet possibles, amb un treball intens del grup parlamentari de l'esquerra verda, mesures progressistes aprovades pel Govern de Zapatero, com la Llei de Dependència i la Llei de la Memòria Històrica, entre d'altres".

Alhora, els dirigents d'EU/Els Verds afegiren que "no és suficient contestar la posició dels Bisbes, com fan Zapatero i el seu equip, sinó que s'han de prendre mesures i posar fi als acords amb el Vaticà, resituant el paper de l'Església a l'esfera pública en termes prou diferents".

Finalment, Ramírez assenyalà que la figura de Saura com a conseller de Participació és "representativa d'una democràcia participativa", i que la implicació activa de la ciutadania en els assumptes públics és una aposta de l'esquerra transformadora i verd que funciona".