El sector serveis a Balears augmenta un 0,8% la seva facturació al març

El potaje de vigília i la llesca amb ou, els plats més típics de Setmana Santa
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo
Publicado 22/5/2019 10:08:55CET

   Balears presenta una taxa anual en l'ocupació del 2,1%

   PALMA DE MALLORCA, 22 Maig (EUROPA PRESS) -

   El sector serveis a Balears va registrar un augment de la seva facturació del 0,8% al març en relació al mateix mes de 2018, sent aquest el menor increment a nivell autonòmic, mentre que a nivell nacional es va registrar un augment del 4,7%.

   Així mateix, Balears presenta una taxa anual en l'ocupació del 2,1%, segons les dades provisionals dels Indicadors d'Activitat del Sector Serveis (IASS) publicats aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

   A nivell nacional, el sector serveis va registrar un augment de la seva facturació del 4,7% el març passat en relació a març de 2018. Aquesta taxa, amb la qual els serveis encadenen ja 67 mesos d'ascensos interanuals, és quatre desenes inferior a la registrada al febrer (5,1%).

   Corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació dels serveis va augmentar un 4,3% interanual al març, vuit desenes menys que al febrer.

   Les dades de l'INE reflecteixen que l'ocupació en el sector serveis va créixer en el tercer mes de l'any un 1,9% en taxa interanual, moderant dues desenes l'ascens que havia experimentat al febrer. Amb aquest repunt, el sector suma ja 60 mesos de creixement interanual de l'ocupació.

   En termes mensuals (març sobre febrer) i eliminat l'efecte de calendari i l'estacionalitat, la facturació del sector serveis va baixar un 0,2%, enfront de l'increment del 0,7% del mes anterior i de la pujada del 0,6% del mateix mes de 2018.

Contador