Actualizado 11/1/2019 13:48:38 +00:00 CET

Detingudes quatre persones per diversos atracaments a vianants a la Platja de Palma i zona centre

Cotxe Policia Nacional
EUROPA PRESS/ARCHIVO

   El grup actuava amb especial agressivitat i diverses víctimes van precissar ingrés hospitalari

   PALMA DE MALLORCA, 11 Gen. (EUROPA PRESS) -

   La Policia Nacional ha detingut quatre persones com a presumptes autors de deu robatoris amb violència, un delicte de robatori amb força a l'interior d'un vehicle i diversos delictes d'estafa. El grup es caracteritzava per la seva gran agressivitat i actuava de nit.

   Segons ha informat la Prefectura Superior de la Policia Nacional a Balears en una nota de premsa, durant els últims mesos de 2018 va haver-hi un augment de les denúncies per robatori amb violència a la via pública a la zona del centre de Palma i Platja de Palma.

   A la majoria d'aquestes denúncies es repetia un patró comú: els autors demostraven una gran agressivitat, actuaven en horari nocturn i es tractava de joves en parelles o en grups petits, amb la presència en ocasions d'una noia jove. Les característiques aportades per les víctimes sobre els autors també coincidien.

   La investigació va comprovar que en aquests robatoris, els lladres agafaven del coll a les víctimes (mètode conegut com 'mataleón')i els copejaven al cap. Algunes de les víctimes van arribar a perdre el coneixement, i la major part va haver de ser atesa per les lesions, algunes fins i tot amb ingrés hospitalari.

   A continuació, els autors s'apropiaven dels efectes de valor que trobessin. Després, feien ús de les targetes bancàries sostretes per adquirir productes a estancs o farmàcies properes. En ocasions se servien de terceres persones per dificultar la seva identificació.

   La Policia va anar recaptant dades per poder determinar la identitat dels presumptes autors d'aquests robatoris. Fins al moment han estat detinguts tres homes i una dona, als quals se'ls hi atribueix un total de deu delictes de robatori amb violència, un delicte de robatori amb força a l'interior de vehicle i tres delictes d'estafa.

   Es tracta de tres homes de nacionalitat equatoriana i veneçolana i una dona espanyola, tots ells d'entre 20 i 30 anys d'edat. La investigació està oberta i no es descarten noves detencions.

Para leer más