Successos.- Detinguts cinc colombians a Palma després de retenir i agredir durant vuit hores a un home

Actualizado 14/7/2010 19:19:22 CET

Tres d'ells ja han ingressat a la presó, mentre que els altres dos seran interrogats pel jutge en les pròximes hores

PALMA DE MALLORCA, 14 Jul. (EUROPA PRESS) -

Funcionaris adscrits al Grup d'Atracaments de la Policia Nacional ha detingut a cinc ciutadans colombians, amb edats compreses entre els 20 i els 33 anys, per retenir il·legalment i agredir durant vuit hores a un home espanyol a qui van amenaçar amb tallar-li una orella i li van propinar forts cops en la cara produint-li lesions greus.

Concretament, els individus que han estat arrestats són Paul V.P., de 33 anys; Leonardo C.A., de 28 anys; Johan O.O., de 20 anys; Willian M.R. de 30 anys i Yarin M.B. de 27 anys, als qui se'ls imputen els delictes de violació de domicili, detenció il·legal i lesions, així com un delicte de tràfic de drogues a Willian i a Yarin.

Aquesta Operació, anomenada Valls, ha començat el passat 23 de maig, a l'haver-se rebut denuncia en l'esmentada unitat policial en la qual un ciutadà espanyol comunica haver estat víctima d'una presumpta detenció il·legal i d'una agressió per part cinc homes, els qui li havien introduït per la força en un vehicle, i han estat aquest traslladat per diversos punts de la ciutat intimidat a cada moment amb un ganivet.

Després, ho van traslladar al seu domicili on va romandre unes vuit hores a disposició dels seus captors sotmetent-li aquests a tota mena de vexacions, amenaçant-lo amb tallar-li una orella i propinant-li forts cops en la cara produint-li lesions greus.

Pel que sembla, segons ha informat la policia en un comunicat, la primera intenció dels agressors era la de mantenir la detenció de la seva víctima durant dos dies per tal que aquesta li confessés el parador de l'individu que ells buscaven per algun tipus de negoci il·lícit i que era amic de la víctima.

Possiblement, quan van observar les lesions que la persona retinguda presentava en la cara van decidir posar-li en llibertat sota amenaces. Davant de la gravetat dels fets, es van iniciar les corresponents investigacions donant com a resultat la detenció dels cinc implicats entre els dies 5 i 12 del present mes.

Els investigadors van practicar un registre en el domicili de Willian i Yarin, on van trobar entre d'altres efectes 100 grams de cocaïna, un cossi de plàstic que contenia trossos de paper impregnats, pel que sembla de l'esmentada droga, un recipient amb líquid que també pogués contenir el mateix producte, 141 grams de marihuana i útils que poguessin determinar el tràfic d'estupefaents.

Alhora, ha estat intervinguda una televisió últim model i un ordinador portàtil, continuant-se les gestions per tal de determinar la seva procedència.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions, després que els tres primers detinguts passessin a disposició judicial la setmana passada, i han estat decretat de seguida el seu ingrés a la presó, mentre que els dos últims s'asseuran davant del jutge en les pròximes hores.