Publicado 05/04/2019 15:03CET

La UIB podr inscriure una finca com a "explotació agrria singular" per la seva finalitat científica i educativa

Consell.- La UIB podrá inscribir una finca como "explotación agraria singular" p
CAIB

PALMA DE MALLORCA, 5 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern ha acordat permetre la inscripció de la Universitat dels Illes Balears (UIB) com a "explotació agrria singular", encara que "no compleix el requisit d'ingressos agraris per a activitats agrícoles", per la seva finalitat científica i educativa.

En roda de premsa després del Consell de Govern, la portaveu adjunta de l'Executiu Autonmic, Fina Santiago, ha explicat que el Fons de Garantia Agrria i Pesquera de les Illes (Fogaiba) ha elevat la proposta una vegada la UIB ha presentat la sollicitud de declaració responsable d'inici de l'activitat agrria.

Concretament, la UIB ha demanat inscriure una explotació agrria de 39,33 ha amb 21,72 ha de garrofers en sec, 7,57 ha de pasturo arbratge, 1,72 ha de cultius extensius en sec i 12 ruscos d'abelles.

A més, la institució preveu la construcció d'un hivernacle de 480 metres quadrats (m2) amb l'objectiu de millorar les installacions de determinades prctiques dels alumnes del grau d'enginyeria agroalimentria, segons indica la memria agronmica que s'adjunta a la sollicitud.

En el text de la memria la UIB no acredita la intenció d'obtenir rendiment econmic de l'explotació i d'aquesta forma, "la institució no compleix els requisits per a inscriure's com a explotació agrria, agrria preferent o agrria prioritria".

"Tampoc ho pot fer com a explotació d'oci i autoconsum, ats que les 1,82 unitats de treball agrari (UTA) que, segons s'estima, genera la finca superen mpliament les 0,15 UTA que permet la normativa vigent", ha afegit Santiago.

No obstant aix, l'article 11 de la Llei agrria permet, en el cas de projectes socials, científics i educatius degudament justificats, l'exoneració d'alguns dels requisits establerts per a inscriure explotacions en el Registre Interinsular Agrari de Mallorca i registrar-se com a explotació agrria singular.

Para leer más

Lo más leído

 1. 1

  El Gobierno propone limitar a 6 personas las reuniones en Navidad y toque de queda a la 1.00 en Nochebuena y Nochevieja

 2. 2

  La teniente coronel Silvia Gil, primera mujer que dirigirá una Comandancia de la Guardia Civil al asumir la de Teruel

 3. 3

  La agonía de un explorador polar, contada por una mancha en su diario

 4. 4

  Rocío Flores se apunta a la tendencia beauty más arriesgada

 5. 5

  PharmaMar lanza un nuevo test PCR que permite detectar y diferenciar el Covid de la gripe