Almoines obri un parc temàtic del tren Alcoi-Gandia que reproduïx les 12 estacions de l'antic recorregut

Actualizado 16/1/2009 14:21:43 CET

VALÈNCIA, 16 de gener (EUROPA PRESS)

La població valenciana d'Almoines inaugurarà el pròxim 24 de gener el parc temàtic del tren Alcoi-Gandia, que reproduirà les 12 estacions de l'antic recorregut ferroviari, han informat hui fonts municipals en un comunicat.

Després d'uns anys d'"intens treball i gran il·lusió" per part de l'Ajuntament d'Almoines i l'Associació d'Amics del Tren Alcoi-Gandia es posarà en marxa un altra vegada el "Txitxarra". Per a això s'ha buscat esta data perquè, precisament, va ser un 24 de gener del 1893 quan es va realitzar el primer viatge, han explicat les mateixes fonts.

El parc ferroviari s'ha realitzat de manera integrada en un parc públic d'uns 5.000 m2 ubicat en un nou sector urbanitzat, al costat de les escoles noves de la població de la Safor.

Sobre un traçat de prop 400 metres de línia ferroviària estaran les locomotores, a escala, que s'han fabricat seguint el patró de les que en el seu temps van rodar. L'itinerari reproduïx fidelment les 12 estacions construïdes també a escala dels municipis de les comarques de la Safor, el Comtat i l'Alcoià, això és el Port de Gandia, Gandia, Almoines, Beniarjó, Potries, Villalonga, l'Orxa, Gaianes, Beniarrés, Muro, Cocentaina i Alcoi. Túnels, ponts i vegetació apareixen en consonància sobre el terreny.

Este projecte fet per Almoines, tan "singular en tot el país", han recalcat, serà una realitat a partir del 24 de gener. En la iniciativa han col·laborat financerament la Generalitat i la Diputació de València, a més de tindre el suport humà i la dedicació dels membres de l'Associació Amics del Tren Alcoi-Gandia.

A l'acte d'obertura s'ha invitat els alcaldes de les poblacions per on passava el tren original, a més d'altres autoritats de la Generalitat, Diputació i de la comarca.

colaboracio