AMP.-Ajuntament adverteix d'un "potencial elevadíssim" de possibles casos de violència de gènere, amb més de 10.000

Actualizado: miércoles, 9 septiembre 2009 16:59

PALMA DE MALLORCA, 9 Sep. (EUROPA PRESS) -

La regidora d'Educació, Igualtat i Drets Cívics de Palma, Cristina Ferrer, ha apuntat avui que a Palma hi ha un potencial "elevadíssim" de possibles casos de violència de gènere, que podria superar la xifra de 10.000 dones maltractades.

Així ho va posar de manifest avui durant la firma d'un conveni de col·laboració amb la consellera de Treball i Formació, Joana Barceló, dirigit a posar en comú els projectes de les dues institucions contra la violència de gènere. A l'acte, la consellera ha assenyalat, a més, que 150 dones han estat ateses des de maig de l'any passat per les accions portades a terme des d'aleshores per les dues administracions a favor de la inserció laboral de les afectades.

De totes elles, unes 50 han aconseguit accedir al mercat de treball mentre que la resta s'han beneficiat de cursos de formació que els permeti també aconseguir un lloc laboral. Mentrestant, totes han rebut la renda activa d'inserció, per valor de 420 euros al mes, per no disposar de cap altre recurs, tal com ha explicat Barceló.

La consellera ha explicat que el conveni subscrit per a l'atenció social i laboral de les víctimes de violència domèstica és part d'un treball "previ" del seu departament, que desenvolupa accions amb l'objectiu de restituir el projecte de vida de les persones afectades a l'àmbit sociolaboral. En concret, l'acord pretén la realització conjunta de cursos de formació per als professionals que intervenen en aquestes situacions.

Alhora, planteja l'articulació d'itineraris específics i integrats per aconseguir la inserció social i laboral de les víctimes a Palma. Les mesures que ja porta a terme la Conselleria busquen prioritzar l'accés a l'ocupació d'aquestes persones, donar preferència a les dones que acreditin ser víctimes de violència de gènere i impulsar la firma de convenis de col·laboració amb entitats privades.

Mentrestant, el Servei de Violència de Gènere del consistori porta a terme actuacions objectius del qual són la prevenció de situacions d'aquest tipus de violència, mesures de formació i orientació a les afectades, atenció terapèutica i psicosocial de les víctimes així com dels seus fills, i l'acompanyament durant tot el procés d'atenció.

Per la seva banda, el director del Servei d'Ocupació de les Balears (SOIB), Marcel·lí Fernández, ha manifestat que a l'hora d'accedir al mercat laboral, les dones víctimes de violència de gènere presenten un estat emocional "summament delicat com per començar, per la seva situació personal, psicològica i familiar, però no són reticències el que mostren a la seva reinserció sociolaboral", va aclarir.