AMP.- Al voltant de 2.300 treballadors de l'Hospital Son Llàtzer i del de Manacor passaran a ser personal estatutari

Actualizado: viernes, 11 febrero 2011 19:48

El Govern aprova un Projecte de Llei, que converteix als dos centres sanitaris en Fundacions Públiques Sanitàries


PALMA DE MALLORCA, 11 Feb. (EUROPA PRESS) -

Al voltant de 2.300 treballadors de l'Hospital Son Llàtzer (1.400) i de l'Hospital de Manacor (900) passaran a ser personal estatutari en lloc de personal laboral, després que el Govern hagi aprovat un Projecte de Llei, que converteix als dos centres en Fundacions Públiques Sanitàries equiparant així les condicions laborals a les de la resta de l'Ib-Salut.

Després de la reunió del Consell de Govern, la portaveu, Joana Barceló, ha explicat que la diferència amb la seva situació actual, com Fundacions que eren, és que els dos hospitals, malgrat ser de titularitat pública i donar un servei públic, eren de naturalesa jurídicprivada i ajustaven la seva actuació al dret privat, mentre que, a partir d'ara, passaran a regir-se amb totes les entitats i organismes de naturalesa pública.

D'aquesta manera, ha detallat que el canvi normatiu que regula aquestes dues Fundacions permetrà donar compliment a l'Acord de la Taula Sectorial de Sanitat del 4 de novembre del 2010, ratificat després pel Consell de Govern el 12 de novembre, pel que s'establia el procés i les condicions de l'oferta d'integració en la condició de personal estatutari fix del personal laboral fix dels dos hospitals.

Barceló ha assenyalat que aquest tràmit permetrà homogeneïtzar les relacions d'ocupació i les condicions de treball del personal de tots els centres que gestiona el Servei de Salut, tant dels hospitals, com dels centres de salut d'atenció primària.

Per a això, els dos centres hospitalaris tindran un termini de sis mesos per adaptar els seus estatuts a la nova situació i tenir, per tant, el mateix règim jurídic que la Fundació de l'Hospital d'Inca. La portaveu de l'Executiu ha destacat que l'acord adoptat "no té cap repercussió en l'activitat assistencial que realitzen els dos centres, que es continuarà donant amb normalitat".

D'altra banda, ha precisat que, de manera excepcional, les fundacions públiques sanitàries poden tenir personal laboral propi si aquest procedeix de les categories laborals de les fundacions del sector públic que no hagin optat per integrar-se en el règim estatutari.

Finalment, ha recordat que el Servei de Salut realitza la gestió directa dels Hospitals Can Misses (Eivissa); Formentera; Mateu Orfila (Menorca) i Son Espases, així com dels centres de salut de totes les illes, mentre que l'Hospital Comarcal d'Inca i, a partir d'ara, Son Llàtzer i Manacor són fundacions públiques sanitàries.