L'Ajuntament regularitzarà la situació de les terrasses privades instal·lades en zones públiques de la Platja de Palma

Actualizado: martes, 15 junio 2010 18:03


PALMA DE MALLORCA, 15 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Palma elevarà demà a la Junta de Govern un acord aprovat per unanimitat al ple del passat 29 de març, i dirigit a regularitzar la situació de les terrasses de titularitat privada que actualment es troben instal·lades en zones públiques de la Platja de Palma, per a la qual cosa deuran modificar-se el Pla General municipal i altres ordenances a fi de permetre aquesta activitat.

Així ho ha anunciat en roda de premsa la regidora d'Urbanisme, Yolanda Garví, qui ha afirmat que es tracta d'una situació que s'està produint malgrat tractar-se d'un ús no permès en els anomenats espais modificables de parcel·la, que s'estenen des de la vertical dels edificis fins a la via pública. D'aquesta manera, es regularitzarà que l'activitat d'aquests locals, que ara mateix únicament està sotmesa a control policial, i d'aquesta manera podrà estendre's entre la façana i la vorera.

Una mesura que comportarà la modificació del Pla General de Palma -amb la introducció de l'article 63, que regularà la situació d'aquestes terrasses-, de l'article 10 de l'Ordenança de regulació d'horaris d'obertura al públic, de l'Ordenança per a la protecció del medi ambient contra la contaminació per sorolls i vibracions, i de l 'Ordenança municipal d'Activitats.

L'edil, que va eludir concretar el nombre de terrasses que es troben en aquesta situació, ha afirmat que "en cap moment" aquesta iniciativa, que ha estat sol·licitada per l'Associació Empresarial d'Activitats Turístiques de la Platja de Palma i elevada al ple pel PP, anirà en detriment de la normativa del soroll, que seguirà complint-se "de manera estricta" i per a això es realitzaran inspeccions municipals.

Garví ha assenyalat que aquesta mesura podrà fer-se extensible a hotels, bars i locals recreatius ubicats en És Molinar, Cala Gamba, Cala Major, Marivent, Cas Català i Can Pastilla.

SON BORDOY I SON GARCIES VELL

D'altra banda, també demà seran elevades dues propostes relatives la implantació d'un ús sociocultural a la zona de Son Bordoy per a la instal·lació del recinte firal, i a la requalificació del polígon de Son Garcies Vell -de sòl rústic- per instal·lar empreses de lloguer de vehicles. Dos acords tancats en ple però que té informes tècnics i jurídics desfavorables, per la qual cosa malgrat ser portades a Junta de Govern no seran preses en consideració.

En relació amb l'acord sobre Son Bordoy, els tècnics assenyalen que la proposta és inviable ja que dins d'aquesta zona el Govern està tramitant una reserva estratègica de terra, el que s'imposa al planejament municipal. "Es tracta d'una iniciativa que no és possible mentre l'executiu balear tramiti aquest projecte", va recalcar la titular municipal d'Urbanisme.

Pel que fa a Son Garcies Vell, ha afirmat, d'acord als informes desfavorables, que la proposta "no respon a la lògica de qualsevol planificació urbanística, i descobrir quins interessos persegueix és una cosa que no entrarem a valorar". Garví ha apuntat que s'ha constatat que entorn de l'aeroport de Son Sant Joan es troben els polígons de Son Morro, el de serveis de Llevant i Son Oms, a més de dos terrenys qualificats com a possibles urbanitzables -Ses Calafates i Son Garcies Vell-.

"Es tracta d'una parcel·la de 15 hectàrees que no tenim necessitat de requalificar, sinó que la nostra intenció és fer un urbanisme planificat", va incidir la regidora sobre aquesta qüestió. Així, aquesta petició efectuada per particulars i aprovada per majoria en ple ha estat rebutjada fins a en tres ocasions "ja que el projecte pot portar-se a terme en terra ja transformat", ha conclòs.