Més de la meitat de les dones estrangeres que viuen a Maó treballa en el sector de la neteja i dona de fer feines

Actualizado: miércoles, 23 junio 2010 16:53

L'Ajuntament elabora un informe sobre la situació laboral de les immigrants


MENORCA, 23 Jun. (EUROPA PRESS) -

Més de la meitat de les dones estrangeres que treballen al municipi de Maó ho fan en el sector de la neteja i de la llar, en particular aquelles procedents de l'Equador i Bolívia, amb un 84,3% del total. Són dades del primer estudi sobre la situació laboral de les dones immigrants elaborat per l'Ajuntament de Maó i presentat a diferents col·lectius i associacions.

L'informe, fet amb l'aportació econòmica del Ministeri de Treball i Immigració i de la Unió Europea, a través del Fons Europeu per a la Integració, assenyala que aquest municipi de Menorca té empadronades 2.560 dones procedents de diferents països, i han estat el col·lectiu llatinoamericà el més nombrós, amb especial rellevància l'equatorià.

L'edat mitjana d'aquestes dones, segons l'estudi, és de 41,3 anys, majoritàriament casades i amb dos fills de mitjana, un 25% dels quals ha nascut a l'illa. També assenyala que la majoria resideixen a Maó des de fa set anys, de mitjana; viuen a la ciutat amb dos membres més de la seva família i en més del 60% dels casos van iniciar elles mateixes el procés migratori. Gairebé la totalitat de les dones incloses en aquest informe tenen família al seu país d'origen, gairebé la meitat desitja reagrupar algun membre, i més del 50% no té cap intenció de tornar a la seva terra.

Un 60,5% d'aquest col·lectiu femení procedeix de països d'Amèrica del Sud i Central, un 23,6% de la resta d'Europa, un 11,5% d'Àfrica i un 4,1% d'Àsia. Malgrat que més de la meitat d'aquestes dones estrangeres ha seguit estudis més enllà de l'ensenyament secundari, encara hi ha un 1,3% que es declaren analfabetes.

Segons l'informe municipal, un 87% d'aquestes dones immigrants té interès a ampliar la seva formació i més del 50% ja ha realitzat algun tipus de curs des que resideix a Maó. El 72% de les enquestades es troba treballant i el 18% busca treball, mentre que el 10% restant no busca una ocupació.