El PP de Palma adverteix que la legalitat de la modificació del PGOU queda supeditada a un informe del Consell

Actualizado: miércoles, 4 marzo 2009 18:12

L'oposició reclama que els empresaris que es beneficiïn del decret Nadal que es comprometin a mantenir o augmentar els llocs de treball


PALMA DE MALLORCA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

El PP a l'Ajuntament de Palma ha advertit avui que la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana "podria no poder tramitar-se" si es té en compte un informe del Consell Insular de Mallorca que assenyala que el Palacio de Congresos i l'hotel annex "conformen un equipament indissoluble, de titularitat i ús públic".

Així queda recollit en un document de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric relatiu a la proposta de modificació puntual del PGOU que impulsa el consistori, segons el qual "la legalitat de la Façana Marítima "quedaria supeditada" que un hotel de quatre estrelles sigui d'ús públic, tal com va exposar la regidora del PP, Lourdes Bosch, en roda de premsa.

Alhora, Bosch ha criticat l'elevat cost que aquesta obra suposarà pels ciutadans de Palma. Sobre aquesta qüestió, ha apuntat que "ara com ara sabem que Mapfre ha acceptat una indemnització de 3,5 milions d'euros, al que s'ha d'afegir la concessió de parcel·les com compensació", una xifra que sens dubte es veurà augmentada, ha dit.

En relació amb aquest assumpte, la regidora popular va mostrar la seva por perquè al final la "zona verda" en primera línia suposi un increment de l'edificabilitat al polígon d'Aixequi i, per tant, del nombre de persones que viuran allà. Alhora, ha apuntat que l'agrupament de volums de l'hotel al costat del Palacio de Congresos "es traduirà en un increment de 9 metres d'altura respecte al projecte d'hotel previst inicialment, la qual cosa equival a una finca de 3 pisos", ha precisat.

D'altra banda, el responsable d'economia del PP al consistori, Julio Martínez, va esmentar algunes de les sol·licituds que farà el seu partit al decret de mesures urgents per a l'impuls de la inversió de les Illes Balears en el pròxim ple del dia 30 de març. Així, ha indicat que, de la mateixa manera que el Decret identifica com inversions d'interès insular, també l'Ajuntament de Palma "hauria de poder declarar inversions d'interès local, el que permetria agilitar la tramitació dels expedients d'inversió tant en matèria urbanística com mediambiental".

A més, demanaran que la declaració responsable de començament d'activitat s'apliqui a tots els sectors productius, no sol a l'hoteler, i que la declaració d'exclusió dels paràmetres urbanístics per obres de modernització dels establiments turístics s'acompanyin d'un informe favorable de l'Ajuntament palmesà, sense que únicament depengui de la Conselleria de Turisme.

En aquest punt, va reclamar també que els empresaris hotelers que s'acullin als avantatges urbanístiques que aquest decret, "es comprometin també a mantenir o augmentar els llocs de treball vinculats directament amb la seva activitat".