Rècord històric en la presència d'aus aquàtiques a l'Albufera de Mallorca amb 17.073 exemplars

Actualizado: lunes, 25 enero 2010 16:42

PALMA DE MALLORCA, 25 Ene. (EUROPA PRESS) -

El recompte fet al parc Natural de l'Albufera de Mallorca el passat 15 de gener ha revelat un rècord històric en la presència d'aus aquàtiques amb de 17.073 exemplars, 2.700 més que el passat xifra més alta registrada a l'any 2004.

Segons ha informat avui la Conselleria de Medi Ambient en un comunicat, el cens ha estat fet per més de 60 ornitòlegs i voluntaris (de la Conselleria, del grup ecologista GOB, de la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre, alumnes i professors de l'Institut Joan Taix de Sa Pobla, i altres participants).

La xifra de 17.073 aus, de 47 espècies diferents, és la més alta des que l'Albufera té protecció i seguiment dels seus recursos naturals. El passat rècord es va donar el 2004, quan es van censar 14.375 aus, 2.698 menys que aquest any.

Aquests resultats "tan bons", segons la nota, són a causa d'una sèrie de factors entre els quals destaquen la gestió interna de l'espai, la creació de zones d'aigua lliures on les aus troben aliment i refugi, i el control de l'aigua.

A més, aquest any hi ha hagut altres dos factors "crucials" que han beneficiat "enormement" la presència d'aus aquàtiques en aquesta zona humida i que són "el fort fred que ha fet en bona part d'Europa i la gran quantitat d'aigua de bona qualitat que ha arribat al parc, ben directament a través de la pluja, bé a través dels torrents".

La nota afegeix que una de les conclusions que es poden extreure d'aquestes dades és que l'Albufera necessita, per a la seva correcta conservació, de l'arribada periòdica de grans quantitats d'aigua de bona qualitat (dolç i amb molt baixa presència de nitrats i altres nutrients).

El cens ha registrat, concretament, 758 exemplars de sis espècies diferents de 'ardeides' (agres); 9.175 exemplars d'onze espècies de 'anàtides' (ànecs); 3.729 de 13 espècies de 'limícoles'; 1.837 exemplars de dues espècies de 'fojas'; i 1.574 d'altres 15 espècies.