Thomàs destaca "l'aposta" de Balears per les TIC per millorar les prestacions del sistema sanitari

Actualizado: martes, 13 julio 2010 17:43

MADRID, 13 Jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Salut i Consum, Vicens Thomàs, ha destacat avui en el fòrum 'Món e-Health', organitzat per Telefónica, l'aposta de les illes per l'aplicació de les noves tecnologies de comunicació i informació (TIC) a l'àmbit sanitari.

Com a exemple d'això, al·ludeix a la implantació de la recepta electrònica i l'impuls tant al projecte 'Història de Salut' i al registre de pacients amb síndrome coronària aguda.

Thomàs ha assistit aquest dimarts a aquest fòrum organitzat per l'empresa dirigida per César Alierta i que ha estat inaugurat per la ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez.

El conseller va participar en una taula rodona sobre les noves tecnologies amb els responsables autonòmics d'Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, la Rioja i Múrcia.

En la seva intervenció ha defensat l'aplicació de les TIC per aportar més gran sostenibilitat al sistema sanitari i garantir l'accés al mateix, a través dels avantatges que ofereixen en els principals processos de la gestió sanitària.

"Hem d'estimular l'aparició d'un altre tipus de professional sanitari , més compromès i amb més eines. Sabem que ara mateix no podrà treballar sol. S'ha de posar a la seva disposició un entorn tecnològic que integri informació, que agiliti i millori les decisions clíniques i que li ajudi a compartir la seva tasca amb altres professionals i el pacient", ha assegurat Thomàs als assistents.

Per il·lustrar la seva posició, Thomàs ha remarcat que el 54% de les receptes que dispensa l'Ib-Salut ja són electròniques i ha indicat també que, en els últims 12 mesos, el 35,6% dels pacients que ha requerit prestació farmacèutica a càrrec del Serveis de Salut ho ha obtingut per mitjà de la recepta electrònica.

També ha ressaltat l'impacte en el tractament de la síndrome coronària aguda del projecte de registre de pacients afectats per aquest cardiopatia en la seva història de salut, podent-se consultar les dades del pacient pels centres de salut i hospitals.

Finalment , Thomàs ha centrat la seva exposició en el projecte d'Història de Salut que està basat en la implantació de sistemes i tecnologies per crear un registre electrònic de tots els pacients de les Balears .

Aquest registre, ha manifestat el conseller, és una recopilació de la informació mèdica generada al llarg de la vida del pacient en què s'inclouen dades com hàbits, al·lèrgies, medicació, informes mèdics, analítiques i malalties contretes, entre d'altres camps.

Amb això, el conseller de Salut ha dit que els professionals sanitaris poden accedir a aquest registre, garantint la protecció i la confidencialitat de les dades, per millorar el tractament al ciutadà que ho necessiti.