Un total de 37 persones ha treballat a Palma com auxiliar de servei a la ciutadania i ha gestionat 738 queixes

Actualizado: martes, 17 agosto 2010 17:00

PALMA DE MALLORCA, 17 Ago. (EUROPA PRESS) -

Un total de 37 persones en risc d'exclusió laboral ha treballat com auxiliar de servei a la ciutadania durant els últims sis mesos a la capital balear i ha gestionat 738 queixes per part dels residents, la major part d'elles relacionades amb matèries com l'enllumenat, la pavimentació o el mobiliari urbà.

El tinent d'alcaldessa i regidor de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, ha remarcat que aquesta figura, a més de generar ocupació als aturats de llarga durada, suposa una "magnífica aportació" a la seguretat ciutadana de Palma. Alhora, ha explicat que aquestes persones servien de canal de comunicació entre el consistori i els residents de manera que traslladaven les queixes i suggeriments dels ciutadans.

Grosske ha explicat en roda de premsa que, segons un sondeig d'opinió fet a 250 persones de la capital, el 57 per cent creu que aquest figura és bona o molt bona, mentre que un 30 per cent la desconeix i 1,4 per cent opina que és mala.

L'edil ha advocat per incorporar aquest servei als que l'Ajuntament presta permanentment ja que, segons ell, és "difícil que la seguretat ciutadana només descansi en la Policia Local". Tot i això, ha assenyalat que els auxiliars de servei a la ciutadania són un cos de proximitat que, a més, serveix per prevenir possibles conflictes.

Tot i això, ha aclarit que durant aquest any ja no haurà més auxiliars de servei a la ciutadania i no va saber concretar si es desenvoluparà aquesta figura els anys vinents ja que dependrà dels fons existents.

CAP INCIDENT GREU

Durant aquests sis mesos de treball no han hagut de traslladar a la Policia Local cap part d'incidents greus. A més, ha negat que la seva presència provoqui un "efecte crida" a altres 'gorrilles' alegals i ha assegurat que on estan els auxiliars "no hi ha espai" per als 'gorrilles'. "On aquesta fórmula s'implementa, l'altra figura desapareix", ha assenyalat.

Pel que fa a la desaparició d'aquests 'gorrilles' alegals, Grosske ha apuntat que la inexistència d'un "perfil global" de tots ells -hi ha des de persones amb problemes greus d'alcoholisme fins als qui busquen recursos extra- impedeix aplicar una "solució estàndard a tot el col·lectiu".