Uns 50 membres d'UGT, CCOO i STEI protesten davant del Consolat després de la ruptura de les negociacions amb el Govern

Actualizado: viernes, 30 julio 2010 20:46

Els sindicats demanen un altre cop la dimissió de Manera i Costa per "enganyar" als treballadors


PALMA DE MALLORCA, 30 Jul. (EUROPA PRESS) -

Al menys 50 membres dels sindicats UGT, CCOO i STEI-i s'han manifestat davant del Consolat de Mar després de la ruptura el passat 5 de juliol de les negociacions entre les centrals i el Govern en entendre aquestes que no hi ha cap "interlocutor vàlid" a l'executiu balear.

Al voltant de les 10.00 hores, mig centenar de persones s'ha concentrat davant de la seu de l'administració autonòmica amb pancartes, xiulets, botzines i cassoles amb la finalitat de mostrar el seu rebuig davant de "l'incompliment" dels acords tancats amb els treballadors que, segons les forces sindicals, s'ha produït per part del Govern, així com per demanar un altre cop la dimissió del conseller d'Economia i Hisenda de la Comunitat, Carles Manera, i de la responsable d'Innovació, Interior i Justícia, Pilar Costa, als quals responsabilitzen del fracàs de les converses.

El secretari d'Administració Autonòmica de la Federació de Serveis Públics d'UGT (FSP-UGT), Jordi Crehuet, ha acusat als dos consellers d'"enganyar" els sindicats, i ha assegurat que les retallades realitzades pel Govern "han vingut a trencar el model de negociació", per la qual cosa, segons la seva opinió, les centrals "no poden arribar a cap tipus d'acord sense tenir el dubte que als dos dies estigui sense validesa".

Alhora, Crehuet ha asseverat que a Balears ha tingut lloc un "doble incompliment", ja que els acords tancats amb els poders públics sí es van complir en altres autonomies espanyoles, mentre que a les illes els treballadors es veuran afectats per la seva "congelació" a més de per les retallades aprovades pel govern Espanyol dirigides a reduir el dèficit.

Pel que fa a les mesures adoptades pel Consell de Ministres, el responsable d'Administració Autonòmica de FSP-UGT ha criticat que no es vagin a cobrir les baixes ni les jubilacions amb treballadors interins, cosa que provoca, ha dit, que els serveis públics "es vegin afectats de cara a la ciutadania i als propis treballadors".

En darrer terme, els representants sindicals han afirmat tenir "por" de l'aprovació de la Llei de Pressupostos per a 2011, així com a que aquesta comporti més retallades en els drets col·lectius dels treballadors i en els seus salaris.

"ATAC DIRECTE A LA DIGNITAT DELS FUNCIONARIS"

En aquesta mateixa línia, el secretari d'Administracions i Serveis Públics del STEI-i, Francesc Ramis, ha remarcat que les actuacions dutes a terme per les institucions per reduir el deute públic constitueixen un "atac directe a la dignitat dels treballadors públics", ja que afecten, segons la seva opinió, tant les seves condicions laborals com les seves retribucions.

Així, Ramis ha postil·lat que "l'incompliment" dels acords tancats amb el Govern per part d'aquest "ataca les regles del joc de la negociació", per la qual cosa ha anunciat que els sindicats no negociaran "de moment" amb l'Executiu autonòmic "fins que no canviï la seva forma d'actuar i compleixi el que ja té pactat".

Per la seva banda, el secretari general de la Secció Sindical CAIB de CCOO, Joan Palou, ha assenyalat que les centrals faran dos "excepcions" pel que fa a la ruptura de les negociacions, una referida a l'oferta pública per al personal laboral, que segons la seva opinió "consolida" els llocs de treball "d'una manera segura"; i una altra relacionada amb la prevenció dels riscos laborals, que constitueixen, ha dit, un "bé" per als treballadors.

Segons està previst al calendari elaborat per UGT, CCOO i STEI-i, les mobilitzacions es reprendran el pròxim 10 de setembre, i tindran lloc cada divendres alternant cada setmana entre el Consolat de Mar i les seus de les diferents conselleries que conformen Govern.