Actualizado 22/07/2012 22:32 CET

Puig alerta que el foc de l'Empordà està "absolutament descontrolat"

Incendio Del Empordà Visto Desde Figueres
EUROPA PRESS

Es pot arribar a les 25.000 hectàrees cremades si no es controla el flanc dret

FIGUERES (GIRONA), 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha alertat aquest diumenge que l'incendi que afecta a la comarca de l'Empordà (Girona) originat aquest migdia en la Jonquera està "absolutament descontrolat".

En una roda de premsa a Figueres (Girona), ha afegit que la velocitat del vent facilita la propagació de l'incendi, per la qual cosa el foc "està desbordant qualsevol capacitat de reacció, contenció i extinció".

Puig ha explicat que segons la previsió meteorològica, el fort vent de tramuntana que dificulta el seu control continuarà aquest diumenge i no s'espera que afluixi fins a aquest dilluns al migdia.

Fins a les 20.30 hores havia unes 8.000 hectàrees afectades pel foc, i la previsió avançada per Puig és que si no es controla el flanc dret --de la Jonquera a Figueres-- es pugui arribar fins a les 25.000 hectàrees cremades.

El conseller ha recomanat no desplaçar-se a la comarca de l'Empordà i que els veïns afectats es confinin als edificis i si veuen que el foc s'acosta, remullin les finestres i treguin la roba estesa.

S'ACOSTA A FIGUERES

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha explicat en declaracions als mitjans que "temen" que el foc arribi en menys d'una hora a la ciutat de Figueres.

Per aquesta raó, les autoritats locals estan habilitant un poliesportiu municipal per acollir als possibles afectats, en coordinació amb la Creu Roja, els Mossos d'Esquadra i voluntaris.