Agro.- 48.000 professionals del sector participen en programes d'innovació tecnològica

Josep Maria Pelegrí, Conseller de Agricultura
GENERALITAT
Europa Press Economía Finanzas
Actualizado: jueves, 17 marzo 2011 18:38

LLEIDA 17 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat preveu que aquest any participin uns 48.000 professionals del sector agroalimentari en el seu programa de transferència tecnològica, formació agrària i assessoria que inclou 1.348 actuacions.

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch, ha presentat la Guia d'Innovació al Sector Agroalimentari 2011.

"Volem promoure eines que permetin a les nostres empreses i al conjunt del sector desenvolupar productes de més qualitat, incrementar el seu valor afegit, i fer que les nostres empreses i productes puguin competir en excel·lència amb els de la resta del món", ha explicat.

Segons el conseller, la innovació, "és el motor del progrés i l'element clau per impulsar el gran potencial que té el nostre sector agroalimentari".

També ha posat èmfasis en el fet que aquest programa d'innovació s'ha elaborat a partir de les aportacions i propostes dels diferents agents i institucions vinculats al sector, i per tant "integra l'experiència i el valor afegit del conjunt del sector".

Ha recordat també que Catalunya disposa de més de 160 grups d'investigació i centres de referència a l'àmbit agroalimentari liderats per les universitats i per les pròpies administracions a través de l'IRTA, l'INCAVI, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i per escoles de capacitació agrària.

Catalunya és la primera regió europea en indústria agroalimentària i té un sector emprenedor i competitiu que ha permès que en un context com l'actual millori la balança comercial amb l'exterior.

Durant el 2010, Catalunya ha incrementat un 14% les seves exportacions agroalimentàries davant d'un 3% d'increment de les importacions, ha remarcat Pelegrí.

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha destacat entre les actuacions previstes les dirigides a emprenedors en col·laboració amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, i el pla anual de transferència tecnològica.

La Generalitat convoca cada any des del 1991 el Premi a la Innovació i Tecnologia Agroalimentàries, en què des d'aleshores s'han presentat 197 candidatures.

Contenido patrocinado