Agro.- El 58% del menjar en bon estat que es llença procedeix de les llars

Comida popular
EUROPA PRESS
Actualizado 24/11/2011 13:22:37 CET

BARCELONA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

Més de la meitat del menjar en bon estat que es llença a Catalunya procedeix de les llars, segons les primeres dades del diagnòstic sobre deixalla alimentària que ha fet públiques el director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, en la inauguració de la IX Jornada de prevenció de residus municipals.

Tost ha indicat que la principal estratègia de gestió dels residus, tant a Catalunya com a Europa, és la prevenció.

Després de les llars, l'altre àmbit on es llença més menjar en bon estat és el de la petita distribució en comerços i supermercats, amb un 26% de deixalla, i el tercer, amb un 16%, la restauració i l'hostaleria.

Aquestes dades formen part d'un estudi més ampli, encara en fase de realització, encarregat per l'ARC a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

En global, la deixalla alimentària representa el 6,3% dels residus municipals generats, xifra equivalent a 262.471 tones anuals, i un equivalent de 35 quilos per persona cada any, segons les dades de generació del 2010.

A nivell europeu es va fer públic l'any passat un estudi sobre els residus alimentaris generats a Europa que revela que el 2006 es van generar en tot el continent 89 milions de tones de residus alimentaris --179 quilos per habitant a l'any--.

El 42% procedia de les llars, el 39% dels processos de fabricació, el 14% dels serveis de restauració i el 5% de la distribució.

Europa Press Comunicados Empresas