Agro.- L'hortofructícola lleidatana Nufri inverteix 25 milions en una planta de biomassa

Planta De Biomasa
NUFRI
Actualizado 24/11/2011 15:34:21 CET

LLEIDA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'empresa hortofructícola Nufri, amb seu a Mollerussa (Lleida) invertirà 25 milions d'euros en la construcció d'una planta de biomassa a El Palau d'Anglesola. Amb aquesta planta, la companyia crearà 181 llocs de treball, 31 directes i 150 indirectes, segons les previsions del seu director industrial, Xavier Argilés.

"Ajudarem els pagesos de la zona ja que els oferirem la possibilitat de cultivar biomassa energètica a preus garantits", ha sostingut en roda de premsa. Ha explicat que la companyia oferirà als productors la possibilitat de diversificar els cultius tradicionals en aquesta zona ampliant-los amb els "cultius energètics".

La biomassa consisteix a utilitzar una massa de matèria procedent de residus d'aprofitaments forestals (45%), d'aprofitament de subproductes agrícoles d'arbres fruiters, palla i canya de blat de moro (25%) i biomassa procedent de cultius energètics de plantes i arbres exclusivament dedicats per aquest fi, com el pollancre, la Paulownia i el Myscanthus (30%).

La planta de Nufri, que evitarà l'emissió de 57,120 tones de CO2 cada any, tindrà una 'Aula Verda' per ensenyar a qualsevol persona interessada en què consisteixen les energies renovables i, especialment, la biomassa.

El Grup Nufri va néixer els anys setanta amb la finalitat de donar servei als pagesos de la zona del Pla d'Urgell, a la província de Lleida.

És una empresa privada dedicada a la producció, emmagatzematge, conservació i comercialització de fruita fresca, producció i elaboració de sucs i cremogenats de fruita i producció d'energia mitjançant cogeneració.

Té la seu central a Mollerussa (Lleida) on disposa d'una capacitat d'emmagatzematge en atmosfera controlada de 165.000 metres cúbics i en congelació de 90.000 metres cúbics. A més, té plantacions a Sòria i delegacions pròpies a Barcelona, Madrid, Sevilla i Lisboa.

Nufri treballa amb 300 productors de fruita dolça, mou 300 milions de quilos de fruita anuals i exporta el 40% de la seva producció.

Europa Press Comunicados Empresas