Actualizado 19/09/2008 19:42 CET

Agro.- La transformadora de fruites Indulleida estrena una nova planta de desionització

LLEIDA, 19 de setembre (EUROPA PRESS)

Els directius de la transformadora de fruites Indulleida, amb seu a Alguaire (Lleida), han presentat avui al conseller d'Agricultura de la Generalitat, Joaquim Llena, i el seu homòleg a Aragó, Gonzalo Arguilé, la nova planta de desionització que permet extreure el sucre natural de les fruites per poder-ho afegir després a tota mena de productes alimentaris.

A l'àmbit alimentari les fructoses són molt apreciades per tractar-se d'uns sucres molt baixos d'índex glucémic, ideals per a diabètics, segons ha explicat avui la companyia.

Els directius d'Indulleida, encapçalats pel seu president, Josep Maria Vendrell i el seu director general, Marià Sorribas, han explicat als consellers alguns avenços de l'empresa en la investigació i elaboració de barreges de fruites i hortalisses per a diferents multinacionals o marques blanques, així com les barreges de purés anomenats 'smoothies'.

Llena i Arguilé han recorregut la indústria coincidint amb la campanya de fruita dolça en la qual entra una mitjana de 1.500 tones diàries de poma, pera, préssec, nectarina així com de tomàquet i most de raïm, per a la seva posterior transformació.

Indulleida té més de 130 accionistes amb més de 12.000 pagesos. La companyia està formada bàsicament per cooperatives de Lleida; té 15 accionistes aragonesos més, dels quals cinc són de poblacions d'Osca (Fraga, Zaidín, Osos de Cinca, Altorricón i Albenda); nou de Saragossa (Caspe, Maella, Chiprana i Fabara); un de Terol (Mazaleón); i la resta de Tarragona, Castelló, València, Girona, Huelva, Múrcia, Còrdova , Sevilla, Navarra i França (dos a Midi Pirines i un al Roselló).

Europa Press Comunicados Empresas