Abanca e Afundación proporcionan durante as vacacións de verán 80.000 menús a escolares galegos

Programa Cubertos, de Afundación e Abanca, para proporcionar menús a escolares durante o verán.
ABANCA
Publicado: lunes, 13 julio 2020 16:33

   SANTIAGO DE COMPOSTELA, 13 Jul. (EUROPA PRESS) -

   Abanca e a súa Obra Social, Afundación, puxeron en marcha, en colaboración con concellos e entidades sociais, o programa 'Cubertos', que proporciona preto de 80.000 menús saudables --1.650 diarios-- a menores en risco de pobreza ou exclusión social do sete principais cidades galegas durante as vacacións escolares.

   O obxectivo, explicou Abanca, é "apoiar ás familias máis vulnerables", especialmente afectadas pola crise da COVID-19, "garantindo aos nenos unha alimentación saudable durante o verán", período no que se interrompen os programas de bolsas comedor.

   Este luns, o presidente de Abanca, Juan Carlos Escotet, o conselleiro delegado, Francisco Botas, e o presidente de Afundación, Miguel Ángel Escotet, quixeron coñecer de primeira man o esforzo de todas as persoas que fan posible a consolidación deste programa de apoio social no que están involucradas 100 persoas do equipo da Obra Social de Abanca, coa colaboración de 80 voluntarios.

   O programa 'Cubertos' desenvólvese na Coruña, Lugo, Ourense, Pontevedra, Santiago, Vigo e Ferrol en colaboración coas administracións locais e distintas entidades sociais, segundo cada municipio. Para iso, habilitáronse un total de 22 puntos de recollida, para facilitar a accesibilidade das familias con localizacións que se acomoden ás súas necesidades.

   Os menús elabóranse seguindo as recomendacións da Estratexia NAOS da Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición, que engloba accións para inculcar hábitos de vida saudables a través da alimentación e o exercicio.

   Con este obxectivo, destaca Abanca, os menús, elaborados en empresas galegas especializadas e supervisados por nutricionistas, "son equilibrados e orientados á idade e gustos dos menores e prepáranse con produtos frescos de provedores locais".