Galicia suma tres novos restaurantes con Estrella Michelín e Pepe Vieira consegue a segunda

Imaxe de arquivo da Gala Guía Michelín 2023.
GUÍA MICHELÍN/TWITTER
Publicado: martes, 22 noviembre 2022 23:16

   Cannas "soubo rodearse de profesionais de todos os ámbitos para crear un espazo realmente singular en metade do campo", destaca a guía

   TOLEDO / SANTIAGO DE COMPOSTELA, 22 Nov. (EUROPA PRESS) -

   Galicia contará o próximo ano cun total de 19 Estrelas Michelín en 17 restaurantes, após a incorporación á listaxe do Ceibe de Ourense, Ferpel de Ortigueira (A Coruña) e O'Pazo de Padrón (A Coruña). Ademais, Pepe Vieira conseguiu a súa segunda Estrella no seu establecemento de Camiño da Serpe, en Poio (Pontevedra).

   Nunha gala celebrada este martes no Palacio de Congresos O Greco de Toledo, confirmouse que a Comunidade galega terá un total de 19 Estrelas, ao conseguir catro novas e perder a que tiña o restaurante Auga e Sal de Santiago de Compostela, que pechou en maio tan só cinco meses despois de facerse co distintivo.

   Así, ademais do de Pepe Vieira, que estreará esta temporada a súa segunda Estrella, continúa con dúas o Culler de Pau, do Grove (Pontevedra).

   Na provincia de Pontevedra, hai outro cinco establecementos con Estrella: Maruja Limón e Silabario, en Vigo; Eirado da Leña, en Pontevedra; Yayo Daporta, en Cambados; e Casa Solla, en Poio.

   Na provincia da Coruña, contan cun destes distintivos os composteláns A Tafona e Casa Marcelo; así como Árbore da Veira (A Coruña), As Garzas (Malpica), Retiro da Costiña (Santa Comba), O'Pazo (Padrón) e Ferpel (Ortigueira).

   E en Ourense, hai tres: dous en Pereiro de Aguiar (Nova e Restaurante Miguel González) e un na capital provincial (Ceibe).

   Os NOVOS DÚAS ESTRELAS MICHELÍN

   Así as cousas, os chefs Quique Dacosta e Guillermo Chávez, aos mandos de Deessa en Madrid; Xosé Cannas, de Pepe Vieira, na pequena aldea pontevedresa de Serpe; e os irmáns Juan Carlos e Jonathan Padrón, do Recuncho de Juan Carlos en Adeje (Tenerife), son o tres cociñeiros que conseguiron subirse ao caixón das dúas Estrelas Michelin.

   Deessa, o luxoso restaurante do emblemático Mandarin Oriental Ritz de Madrid, ascende á categoría de dúas Estrelas "ao reflectir o amor polo Mediterráneo que sempre emana a elaborada e creativa cociña do mestre Quique Dacosta", executada polo chef Guillermo Chávez.

   O propio Chávez recolleu a chaquetilla para pór en valor que o galardón é "traballo de todos" dun "magnífico proxecto".

   O restaurante Pepe Vieira, con Xosé Cannas aos fogóns, fixou no mapa gastronómico á pequena aldea de Serpe, xunto a Raxó (Pontevedra). Cannas, segundo a guía, "soubo rodearse de profesionais de todos os ámbitos para crear un espazo realmente singular en metade do campo, de marcadas liñas vangardistas e coa única finalidade de exaltar os sabores de 'a última cociña do mundo'".

   Cannas foi o último biestrellado en coller o galardón, e quixo felicitar ao seu equipo polo traballo. "Hoxe veño acompañado de Óscar, o meu xefe de cociña. Son 15 anos traballando xuntos e quero dedicarlle este premio", apuntou o galego, que ademais dedicou o premio "a todas as parellas que comparten a súa vida" cos cociñeiros, xa que "é moitas veces moi complicado".

   As Illas Canarias volven sumar brillo no ceo gastronómico, e O Recuncho de Juan Carlos, situado dentro do Royal Hideaway Corais Beach (Adeje, Tenerife), cos irmáns Padrón (Juan Carlos e Jonathan), conquistaron as dúas Estrelas "após revisar o receitario canario desde un punto de vista creativo, con produtos premium, altísimas cotas de refinamiento e a capacidade de emocionar en varios pratos", segundo os inspectores.

   "Traballando duro conséguese a recompensa. É un orgullo impresionante. Grazas a todo o equipo e o noso pai, que nos inculcou a cociña. Non está connosco pero está a ver este momento", dixeron os irmáns.

   Após esta repartición, España e Portugal suman xa 41 restaurantes distinguidos con dúas Estrelas Michelin.