Pontevedra pon en valor o seu enogastronomía para atraer a viaxeiros con 'Fame de experiencias'

Carmela Silva presenta en fituro 'Fame de Experiencias'
DEPUTACIÓN DE PONTEVEDRA
Actualizado: jueves, 24 enero 2019 18:45

   MADRID / SANTIAGO DE COMPOSTELA, 24 Ene. (EUROPA PRESS) -

   A presidenta da Deputación de Pontevedra, Carmela Silva, presentou este xoves en Fitur a oferta turística da provincia co foco posto na súa calidade enogastronómica, co obxectivo de atraer a visitantes que teñan 'Fame de experiencias'.

   Este é a lema da campaña que a Deputación provincial levou até a Feira Internacional de Turismo para pór en valor unha oferta enogastronómica que abarca practicamente aos 61 municipios da provincia, desde o interior á costa, e que buscan empregar como reclamo.

   Para iso, a caseta de Galicia en Fitur acolleu un acto de presentación no que, ademais de Carmela Silva, participaron os cociñeiros Pepe Solla e Javier Estévez e a xefa de sala do restaurante Culler de Pau, Amaranta Rodríguez.

   Estes chefs foron partícipes da recreación dunha cea que se desenvolvía no restaurante 'Rías Baixas de Vigo' e no que o tres cociñeiros mostraban a unha turista a variedade de produtos naturais dos que dispón a provincia.

   A presidenta da Deputación, que participou nesta recreación, mostrouse disposta a "dar a coñecer Pontevedra en todas as esquinas" e reivindicou "os seus produtos naturais e a súa xente". "En Pontevedra vaste a namorar, temos unha natureza que non ten cualificativos, uns ríos que dan alegría e unha gastronomía que se pode comparar coa mellor do mundo", subliñou Silva.

RELEVANCIA DO TURISMO GASTRONÓMICO

   Un informe de 2017 da Organización Mundial do Turismo recollía que a experiencia gastronómica é hoxe "tan importante como visitar un museo, gozar da música ou visitar a arquitectura dun destino". Pontevedra conta cunha riqueza gastronómica avalada por selos de calidade e un patrimonio ao redor das súas festas, lembra a deputación.

   Así, 24 dos seus 51 festexos viran expresamente ao redor de produtos gastronómicos. Deles, a Festa do Albariño está declarada de interese internacional, que se suma a tres de interese nacional (a do marisco do Grove, o Cocido de Lalín e a lamprea de Arbo) e o resto de interese galego.

   Os recursos enogastronómicos da provincia están avalados por distintivos de calidade como a Denominación de Orixe Rías Baixas, catro denominacións de orixe protexida (Mexillón de Galicia, Pemento de Herbón, Queixo de tetilla e Queixo García-Ulloa) e dez indicacións xeográficas protexidas (desde a castaña aos grelos, pasando polo licor de café).

   Ademais, a Deputación de Pontevedra reivindica que a provincia conta coa única ruta do viño certificada en Galicia (a Ruta do Viño Rías Baixas) e que no últimos catro anos consolidáronse na produción ecolóxica "de gran calidade" de sidra, conservas vexetais e queixos.

   A esta materia prima, Pontevedra suma unha cociña que combina "á perfección" a tradición e a vangarda, até o punto de que a provincia conta con cinco establecementos con Estrella Michelin e oito soles Repsol. E ao redor da gastronomía organízanse eventos como o Vigo Sexa Fest, Portamérica e Etiqueta Negra Gourmet, escaparates que agrupan a produtores, chefs e comercializadores.