28A.- IB3 emet aquest dilluns en directe un debat electoral amb PSIB, PP, 'Unides Podem', Cs i 'Veus Progressistes'

Manresa creu que és "una anomalia" que els serveis informatius d'IB3 estiguin externalitzats
IB3 - Archivo
Publicado 12/4/2019 17:25:42CET

   PALMA DE MALLORCA, 12 Abr. (EUROPA PRESS) -

   L'ens de radiotelevisió pública de Balears (IB3) ha informat que emetrà en televisió i en ràdio un debat electoral en directe de cara als comicis generals del 28 d'abril en el qual participaran els candidats al Congrés per Balears del Partit Popular, PSIB-PSOE, 'Unides Podem', Ciudadanos i 'Veus Progressistes' que tindrà lloc el dilluns 15 a les 21.45 hores.

   Així ha detallat l'ens a través d'un comunicat difós aquest divendres en el qual han concretat que el debat durarà 90 minuts i serà conduït per la periodista Elena Serra, qui moderarà les intervencions dels candidats respecte a diferents blocs temàtics.

   El debat compta amb la participació confirmada de la candidata al Congrés pel PP de Balears, Margalida Prohens, el candidat del PSIB-PSOE, Pere Joan Pons, la candidata d''Unides Podem', Antònia Jover, el candidat de Cs, Joan Mesquida, i el candidat de la coalició 'Veus Progressistes', Guillem Balboa.

BLOCS ELECTORALS

   D'altra banda, IB3 ha avançat que en els blocs de notícies electorals a emetre tant en televisió com en ràdio durant la campanya també tindran cabuda els partits polítics amb "notorietat pública" i de diferent projecció tant a Balears com en el conjunt de l'Estat.

   En la mateixa línia, el pla de cobertura de l'ens de radiotelevisió pública de Balears produirà quatre debats (un televisat i tres radiofònics) i 36 entrevistes (18 per a televisió i 18 per a radi) que estaran disponibles en el servei 'A la carta' de la pàgina web de l'ens.

   Al debat electoral d'IB3 Televisió s'afegiran les entrevistes als caps de llista dels cinc partits candidats al Congrés dels Diputats així com entrevistes als 13 candidats al Senat. Per la seva banda, a IB3 Ràdio hi haurà debats amb els candidats al Congrés i al Senat així com entrevistes als respectius cap de llista.

BLOCS DE NOTÍCIES DE 6 MINUTS

   Durant els dies que tinguin lloc els actes de campanya electoral, la ràdio i televisió pública destinarà en els informatius un bloc de notícies de 6 minuts per informar sobre els actes de les diferents formacions en el que s'aplicarà la normativa electoral respecte a la distribució del temps dels partits durant la campanya, "malgrat que alteren el criteri periodístic" amb el qual s'ordenen les notícies en un informatiu, han assenyalat.

   Respecte als espais gratuïts de propaganda electoral, IB3 ha explicat que es destinaran 3 blocs de 3 minuts cadascun a emetre propaganda dels partits a les franges de les 11.15 hores, les 16.30 hores i les 20.15 hores de dilluns a diumenge en IB3 Televisió i a les franges de les 11.04 hores, 15.04 hores i 20.04 hores en IB3 Radi a les franges de matí, migdia i nit de dilluns a diumenge.

Contador