28A.- El PI es presentarà en solitari a les eleccions generals per "aconseguir una veu pròpia a Madrid"

L'executiva del Pi
EL PI
Publicado 16/2/2019 14:19:33CET

PALMA DE MALLORCA, 16 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president del Pi, Jaume Font, ha declarat que "és un deure intentar aconseguir una veu pròpia" a Madrid en relació a la decisió de la junta executiva del partit de presentar-se en solitari a les properes eleccions generals del 28 d'abril.

Així ho ha informat la formació a través d'un comunicat difós aquest dissabte en el qual Font ha expressat que la data dels comicis generals "és un clar intent de beneficiar als grans partits i de marginar a les formacions sense grans recursos".

"Dues cites electorals en tan poc temps és un intent d'amagar el debat de qüestions autonòmiques i focalitzar el debat en assumptes que interessen a partits nacionals", ha etzibat alhora que ha afegit que els comicis impliquen "tres mesos continus de campanya electoral i una doble despesa".

D'altra banda, Font ha titllat de "fracàs" la legislatura del president del Govern, Pedro Sánchez, ja que, al seu parer, "es va pactar una moció de censura sense un full de ruta" amb els socis de govern. "Ni s'ha aprovat el Règim Especial de Balears (REB), ni s'ha millorat el sistema de finançament ni han arribat les inversions estatutàries pendents", ha resolt.