Abascal assegura que les necessitats d'Eivissa superen les previsions de la llei de dependència

Actualizado 4/8/2008 20:42:53 CET

EIVISSA, 4 Ago. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Política Social i Sanitària, Patricia Abascal, ha assegurat avui que les necessitats d'Eivissa superen les xifres orientatives que es van plantejar des de Madrid pel que fa a la llei de dependència.

Abascal va matisar en declaracions a Europa Press que la llei s'està implantant de manera progressiva i, per aquesta raó, "es va començar pels grans dependents i ara s'estan establint les ajudes econòmiques i centres de dia".

La Màxima Institució ha rebut fins ara 1.081 valoracions que suposen un "número molt elevat" i que abracen tota mena de dependències, va exposar. En aquesta línia va explicar que, al principi, havia dues persones encarregades d'aquest procés de valoració i ara hi ha cinc i que, després d'aquest procés, s'estableix un Pla Individualitzat d'Atenció (PIA) a través del qual s'atorguen els recursos necessaris com són residències, centre de dia, ajuda a domicili, teleassistència o ajuda econòmica.

La consellera també va manifestar que la llei de dependència permetrà obrir un ventall d'oferta laboral ja que abraça a diferents professionals de diversos àmbits alguna cosa "important quan es viu una situació complicada com ara".

Per aquest motiu va assegurar que la formació de professionals és fonamental i va considerar positiu que a Eivissa es pugui estudiar infermeria, auxiliar de geriatria o auxiliar benestar social "però tot i així també es demandaran zeladors, terapeutes ocupacionals, psicòlegs i treballadors socials entre d'altres".

Abascal va assegurar que l'ajuda a domicili s'incrementarà de manera considerable, causa per la qual els ajuntaments deuran implicar-se "perquè els correspon aquesta competència". En aquest sentit va agregar que "caldrà dotar als consistoris de recursos econòmics".

INFRAESTRUCTURES

En matèria d'infraestructures, Abascal va exposar que s'està desenvolupant un estudi real de les necessitats "perquè segurament caldrà construir més residències" i "al final d'aquesta legislatura comptarem amb un mapa complet d'infraestructures sociosanitàries necessàries a Eivissa".

Així, va incidir en els centres de dia i va explicar que aquests són una figura bàsica perquè permeten la conciliació de la vida laboral i familiar. A més, va exposar que des del Consell "estem pendents del conveni entre Govern i el Govern Espanyol per a la construcció d'aquests enclavaments".