Abascal insta el PP a conèixer el nou reglament de participació ciutadana abans de criticar-lo

Actualizado 4/8/2008 20:53:14 CET

EIVISSA, 4 d'Agost (EUROPA PRESS)

La consellera de Política Social i Sanitària, Patricia Abascal, es va pronunciar avui sobre el nou reglament de participació ciutadana que actualment redacta la Institució i va assegurar, d'acord amb les crítiques del Partit Popular, que "no és un Power Point". Així, va afirmar que l'oposició critica el document sense coneixer-lo ja que es va efectuar una presentació del que se n'anava a fer "però no han vist el reglament" i va considerar que les crítiques són "injustes".

Abascal va matisar que encara no s'ha acabat de redactar "ja que està a la taula dels consellers perquè donin la seva visió" i, una vegada consensuat, se li farà arribar a l'oposició i a d'altres àmbits perquè pugui ser debatut.

També va esgrimir, en declaracions a Europa Press, que "per descomptat que cal basar en les lleis ja redactades" i que "la presència de continguts d'altres lleis no significa que no sigui una normativa diferent". Es tracta d'un document aprovació inicial del qual està prevista el setembre perquè a finals d'any estigui en plena vigència perquè es puguin posar en marxa els consells ja constituïts i formar els nous.

Per la consellera, la comunicació al Consell Insular d'Eivissa és "totalment transversal" de manera que tots els departaments tenen activitat de participació ciutadana.

Per aquesta raó va destacar, que es posaran en marxa un total de 22 consells participatius, cosa que mai no s'havia previst en cap Institució "pel que serem pioners".

Abascal va anunciar també que es preveu arribar a tenir uns pressupostos participatius que suposin "un important pas més pel que fa a representació de la ciutadania", per aquesta raó, va destacar que "donar la màxima participació a la ciutadania és un compromís electoral pel qual es precisava un fòrum específic i un reglament".

Respecte la figura del Síndic de Greuges va detallar que ja existeix en la comunitat balear i el seu únic objectiu és vetllar pels interessos de la ciutadania, motiu pel qual va assegurar "espera que el PP estigui disposat a consensuar aquesta figura i no es busqui cap fi polític".