Accepta una condemna de 8,5 anys de presó per abusos sexuals a una menor de 13 anys muda a Palma

Jutgen aquest dilluns a un ancià acusat d'abusar d'una menor de la qual havia estat veí
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado 13/5/2019 18:08:11CET

   La víctima pateix mutisme selectiu i dificultat per expressar les seves emocions

   PALMA DE MALLORCA, 13 Maig (EUROPA PRESS) -

   Un home ha acceptat vuit anys i mig de presó per abusos continuats entre 2013 i 2016 a una menor que pateix mutisme selectiu i dificultat per expressar les seves emocions.

   Davant l'Audiència Provincial de Balears, l'home ha acceptat aquest dilluns els fets, després que es canviés el tipus de delicte d'agressió sexual a abusos, després de no donar-se per acreditats diverses empentes i estirades de pèls. Així, se li ha rebaixat la condemna que, inicialment, era de 14 anys de presó.

   En la vista, la víctima ha explicat que va denunciar els fets perquè, després que de dir-li que no volia veure'l, l'home va començar a freqüentar "molt" per sota de la seva casa. La jove ha explicat que la va sotmetre a abusos sexuals amb penetració bucal, vaginal i anal.

   També ha declarat la tia de la víctima, que ha explicat com quan la nena s'apropava a la majoria d'edat "va decidir parlar" i va anar sola a la Policia a denunciar. Allà, li van dir que havia d'acudir amb un adult i ella la va acompanyar.

   A més, ha relatat com va veure que l'home "rondava" la casa. "Va començar a rondar per davant de casa i vàrem denunciar, però si ho hagués sabut abans, hagués denunciat abans", ha dit.

   En el seu informe final, el Ministeri Fiscal ha donat per acreditat que l'acusat "sabent que era menor" i que es trobava en "una situació d'especial vulnerabilitat" va aprofitar la relació d'amistat de la víctima amb els seus fills per sotmetre-la a actes de "contingut sexual".

Contador

Para leer más