Agredeixen dos tècnics sanitaris d'emergències a Son Cladera

Successos.- Traslladen a Son Espases en estat greu a un motorista després d'accidentar-s'a Banyalbufar
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado 6/5/2019 13:33:00CET

   PALMA DE MALLORCA, 6 Maig (EUROPA PRESS) -

   Dos tècnics sanitaris d'emergències del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) 061 han estat agredits aquest diumenge per un pacient a Son Cladera que va reaccionar amb agressivitat i amenaces durant una emergència.

   Els fets van tenir lloc aquest diumenge quan dos professionals van acudir a un domicili de Son Cladera per atendre una emergència. Després de l'arribada dels tècnics, el pacient va reaccionar amb agressivitat i amenaces pel que els professionals van sortir del domicili i es van refugiar en l'ambulància.

   No obstant això, el pacient també va sortir del seu domicili i va donar cops contra el vehicle on es trobaven els dos tècnics, causant diversos desperfectes, fins que la Policia el va detenir.

   Els dos tècnics sanitaris han interposat una denúncia contra l'agressor.

CONDEMNA "ENÈRGICA"

   Per la seva banda, en un comunicat el Servei de Salut ha condemnat "enèrgicament" l'agressió i ha avançat que ja s'ha activat el protocol per a aquests casos, que preveu assistència sanitària i suport jurídic i psicològic als professionals involucrats.

   Cal recordar que la reforma del Codi penal considera autoritat el personal sanitari en cas de rebre una agressió i preveu condemnes de fins a quatre anys.

   Així, l'agressió física o la intimidació greu contra professionals sanitaris que exerceixen les seves funcions són considerades un delicte d'atemptat pels tribunals de justícia i, segons ha recordat la Conselleria, ja s'han dictat sentències amb les quals s'ha castigat als delinqüents amb penes d'un a tres anys de presó.

Contador

Para leer más