Aguilera demana que el Govern realitzi una convocatòria de consolidació d'ocupació per a funcionaris de la CAIB

Aguilera demana que el Govern realitzi una convocatòria de consolidació d'ocupac
SALVADOR AGUILERA
Publicado 25/2/2019 12:17:43CET

   EIVISSA, 25 Febr. (EUROPA PRESS) -

   El diputat del Grup Mixt Salvador Aguilera ha presentat aquest dilluns una proposició no de llei perquè el Govern realitzi una convocatòria de consolidació d'ocupació dels treballadors de la Comunitat Autònoma.

   Segons ha destacat Aguilera, la temporalitat i precarietat laboral és un "mal endèmic" de la societat, causant de les "grans crisis" de l'últim segle.

   El diputat ha explicat que el projecte presentat se centra sobretot en el personal relacionat amb l'IbSalut, encara que afecta a tots els funcionaris de la CAIB. Segons la seva opinió, és "inadmissible que en el personal sanitari i educatiu, més d'un de cada tres professionals siguin interins".

   El diputat ha opinat que des del Govern s'està cometent un "frau de llei en tota la seva extensió", doncs s'"estan violant diverses legislacions" i s'incompleixen directives a nivell europeu i fins i tot nacional.

   Aguilera ha detallat alguns elements a prendre en consideració perquè el Parlament insti el Govern a prendre mesures sobre este tema. Així, ha destacat que la precarietat i la temporalitat és el problema d'arrel de qualsevol institució, sent un frau de llei que "prové de la falta d'interès, desídia i falta de compliment per part de l'administració pública".

   El diputat també ha assenyalat que la solució "més raonable" consisteix a aplicar solucions que s'han aplicat prèviament en altres autonomies, com convertir en fixos a funcionaris interins i laborals temporals.

   Aguilera ha criticat que la solució del Govern actual ha estat convocar una oposició, lamentant les conseqüències que això tindrà en relació amb el cost humà i econòmic que representarà per a les arques públiques.

Contador

Para leer más