Actualizado 21/05/2009 21:26 CET

ALAS, Ben Amics i l'Institut Balear de Joventut signen un conveni per prevenir conductes sexuals de risc

PALMA DE MALLORCA, 21 May. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Esport i Joventut, mitjançant l'Institut Balear de la Joventut, van signar avui un acord de col·laboració amb l'Associació De Lluita Antisida de Balears (ALAS) i l'Associació Lesbiana, Gai, Transsexual i Bisexual de les Illes Balears (Ben Amics) per portar a terme accions de prevenció de conductes de risc pel que fa a la salut i la diversitat afectiva i sexual dels joves de l'arxipèlag.

En roda de premsa, el conseller del ram, Mateu Cañellas, ha destacat la importància que suposa la participació de les entitats signants en aquesta iniciativa, principal objectiu de la qual és "assegurar l'eficàcia de les accions preventives donats els seus coneixements i experiència directa".

Per la seva banda, la presidenta de Ben Amics, Cristina Álvarez, va qualificar aquesta actuació com "una eina molt positiva" per ajudar els joves de les Balears que puguin tenir dubtes i conflictes relacionats amb la seva orientació sexual, així com altres aspectes relacionats amb la sexualitat.

Entre les principals accions destacades de la firma d'aquest conveni es troben les relacionades amb el coneixement dels joves sobre la diversitat afectiva i sexual i sobre la prevenció del VIH i la Sida, així com a mesures per prevenir trastorns i conductes de risc; aportar dades sobre la realitat de les pautes en la sexualitat i diversitat afectiva dels joves de l'arxipèlag i formar als joves en hàbits saludables.

D'aquesta manera, les accions preventives tenen com principals destinataris als joves, pares, mares i mediadors juvenils com per exemple tècnics, informadors, dinamitzadors, orientadors, responsables d'entitats i tots els professionals relacionats amb l'entorn de la joventut.

Finalment, el president d'ALAS, Joan Lluís Llull, ha assegurat que en base al conveni signat avui convocaran tallers d'informació i assessorament per a pares, mares i mediadors perquè "la prevenció és la forma òptima de no arribar a situacions límit".